19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: 12 elevi şi un profesor, la spital în urma unui accident

Vaslui: 12 elevi şi un profesor, la spital în urma unui accident

 Doisprezece elevi cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani şi un profesor, care participaseră la o activitate în aer liber în judeţul Vaslui,, au ajuns la spital cu traumatisme şi fracturi, după ce maşina în care se aflau, condusă de unul din adolescenţi care o luase de la părinţii săi, s-a răsturnat.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, accidentul a avut loc, sâmbătă seară, pe un drum din apropierea municipiului Huşi.

Astfel, cei 12 elevi şi profesorul lor se întorceau pe jos de la o activitate în aer liber desfăşurată pe un câmp din apropierea municipiului Huşi. În timp ce mergeau pe drum, elevul de 17 ani a văzut maşina tatălui său, o Dacia Pick-up, parcată lângă o parcelă de pământ deţinută de părinţi, astfel că a decis să îşi ducă profesorul şi colegii până în oraş.

La un moment dat, pe un sector de drum care făcea legătura între o suprafaţă cu viţă de vie şi o stradă din Huşi, autoturismul condus de adolescent a lovit o piatră, iar cei 11 elevi aflaţi pe platforma din spate a maşinii au fost aruncaţi pe jos, după care autovehiculul s-a răsturnat.

În urma accidentului, cei 12 elevi şi profesorul acestora au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Municipal Huşi, doi dintre aceştia rămânând internaţi.

Doi dintre elevi au fost diagnosticaţi cu fractură de piramidă nazală şi fractură de bazin, profesorul, cu fractură de antebraţ, iar ceilalţi adolescenţi au suferit traumatisme sau contuzii.

"În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate dacă sectorul de drum pe care a avut loc evenimentul este deschis circulaţiei publice. În funcţie de cele constatate, se vor desfăşura cercetări şi pentru alte fapte de natură penală", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi, în prezenţa poliţiştilor, au recoltat probe biologice de la adolescentul de 17 ani aflat la volanul autoturismului, pentru a se stabili dacă era băut în momentul producerii accidentului.

De asemenea, oamenii legii vor efectua cercetări şi în cazul profesorului.

Cele mai citite

VIDEO. Flacăra olimpică a ajuns pe mare în Franța

Flacăra olimpică a ajuns astăzi, la bordul velierului cu trei catarge Belem, în largul coastei Marsiliei, unde va debarca în cursul serii, aşteptată de...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...

Statele Unite au în România 1800 de militari

Statele Unite au în România circa 1800 de militari, a declarat președintele Biden în fața președintelui Iohannis, mulțumindu-i șefului statului român pentru bunele condiții...
Ultima oră
Pe aceeași temă