12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Elevă de 15 ani, omorâtă de un șofer beat

Vaslui: Elevă de 15 ani, omorâtă de un șofer beat

O elevă de 15 ani din județul Vaslui a murit, după ce un șofer beat și fără permis a lovit-o cu mașina, relatează Mediafax.

Potrivit primelor cercetări desfăşurate de poliţiştii vasluieni, accidentul a avut loc pe drumul naţional ce tranzitează localitatea Zorleni, după ce tânărul de 26 de ani, pe fondul consumului de alcool şi a vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei maşinii şi a intrat într-un cap de pod de pe marginea şoselei.

În urma impactului, autoturismul a ricoşat pe sensul opus de mers, unde a lovit-o în plin pe elevă, şi apoi, după ce a intrat într-un alt cap de pod, s-a oprit în gardul unei locuinţe.

"Minora de 15 ani a murit pe loc ca urmare a leziunilor grave suferite. De asemenea, pasagerul din dreapta faţă, un tânăr de 25 de ani, a fost rănit, fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii deplasaţi la locul accidentului l-au testat cu aparatul alcooltest pe conducătorul autoirsmului, rezultatul indicat de aparat fiind de 0,93 mg/litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, în urma verificărilor în baza de date a Poliţiei, s-a constatat că tânărul nu are permis, iar maşina pe care o conducea era înmatriculată în Italia.

Organele de anchetă au întocmit dosar penal pe numele bârlădeanului de 26 de ani pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi cu o alcoolemie peste limita legală.

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Raed Arafat trimite o echipă de experți la Slănic Prahova în urma surpării de teren

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, a precizat joi că o echipă de experţi urmează să ajungă la Slănic Prahova pentru a evalua...
Ultima oră
Pe aceeași temă