12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: Emigranți afgani, prinşi când încercau să fugă în Spațiul Schengen

Vaslui: Emigranți afgani, prinşi când încercau să fugă în Spațiul Schengen

Opt afgani, între care trei copii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră vasluieni, la scurt timp după ce au intrat ilegal în România. Ei intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen, informează Mediafax.

Cele opt persoane din Afganistan, patru bărbaţi, o femeie şi trei copii, au fost depistaţi de către poliţiştii de frontieră cu ajutorul aparaturii de termoviziune, în sudul localităţii Rîşeşti, situată în apropiere de Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, potrivit reprezentaţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui.

În urma cercetărilor, autorităţile au constatat că emigranţii afgani intraseră ilegal în România, traversând râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice.

“În momentul depistării, persoanele în cauză au fost legitimate, constatându-se că acestea nu vorbesc limba română, motiv pentru care au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi pentru stabilirea identităţii şi efectuării cercetărilor. Cu sprijinul autorităţilor din Republica Moldova şi din declaraţiile persoanelor, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, iar copii care-i însoţeau au vârste cuprinse între trei şi şase ani, şi intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui, Irina Mirică.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal în acest caz pentru trecerea frauduloasă a forntierei de stat, emigranţii afgani fiind predaţi autorităţilor de frontieră din Republica Moldova pentru continuarea cercetărilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă