19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Nouă primării, sancționate, după ce au inclus morți pe listele electorale

Vaslui: Nouă primării, sancționate, după ce au inclus morți pe listele electorale

Prefectul de Vaslui, Andrei Puică, a declarat, marți, că mai sunt persoane decedate care figurează în continuare în listele electorale permanente, iar, până acum, nouă primării au fost sancționate de Autoritatea Electorală Permanentă, relatează Mediafax.

Nouă primării din judeţul Vaslui au fost sancţionate în ultima perioadă de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după ce au fost descoperite persoane decedate în listele electorale permanente, deşi acestea ar trebui scoase din documente în maxim 24 de ore de la comunicarea decesului.

Pe lângă unităţile administrativ-teritoriale Dragomireşti, Măluşteni, Rebricea, Banca, Muntenii de Sus şi Bogdăniţa, care au fost amendate cu 6.000 de lei, alte trei primării, respectiv Todireşti, Rafaila şi Bogdana, au primit avertismente din partea AEP.

"Sunt găsiţi morţi în listele electorale permanente deoarece angajaţii responsabili din primării nu au operat în registrul electoral, conform legislaţiei, în maxim 24 de ore de la comunicarea decesului. Până acum, din 19 primării verificate, nouă au fost sancţionate, iar controalele continuă”, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX prefectul judeţului Vaslui, Andrei Puică.

Potrivit acestuia, în judeţul Vaslui există 371.020 persoane în listele electorale permanente, aşa după cum a comunicat Direcţia Judeţeană de Statistică.

Cele mai citite

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă