14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: Poliţist amendat pentru piraterie auto

Vaslui: Poliţist amendat pentru piraterie auto

Un poliţist local din Vaslui a fost amendat de mai multe ori de către colegii săi pentru piraterie auto, ultima dată cu 1.000 de lei. Situaţia polițistului este cunoscută de către şefii săi, care susţin că nu pot lua nicio măsură disciplinară împotriva sa, pe motiv că are o situaţie financiară precară, informează Mediafax.

"Cunoaştem foarte bine situaţia acestui poliţist, însă ce putem să-i facem când are un salariu de 450 de lei pe lună, pentru că vreo 300 de lei se duc pe o poprire de la bancă. Odată l-am prins şi eu în trafic şi mi-a replicat că, ce, nu are voie să se ducă acasă cu maşina? Problema este că, deşi îl amendăm, cam câştigă procesele în instanţă. Persoanele pe care le transportă ilegal cu maşina nu mai vin în instanţă ca martori, iar dacă se prezintă spun că nu erau la ocazie, ci că îl cunoşteau pe şofer”, a declarat, luni, comandantul Poliţiei Locale Vaslui, Sorin Catană.

Poliţistul local Gheorghe Ivan a rămas, anul trecut, pentru o perioadă de timp, fără permisul de conducere şi certificatul de înmatriculare, după ce a fost descoperit cu abateri în trafic de către poliţiştii de la Serviciul Rutier Vaslui, potrivit lui Catană.

Transportul ilegal de persoane în judeţul Vaslui este făcut şi de către poliţiştii locali, situaţie confirmată şi de către şefii acestora, după ce reprezentanţii firmelor de transport au reclamat că pirateria auto este desfăşurată chiar de cei care ar trebui să aplice legea, relatează sursa citată.

În acest sens, poliţistul local Gheorghe Ivan este prins în mod frecvent de către colegii săi în timp ce transportă ilegal, cu maşina proprietate personală, persoane pe care le ia din staţiile de autobuz sau de la ieşirile din oraş şi le duce în localităţile limitrofe municipiului Vaslui.

Ultima amendă dată poliţistului local în cauză a fost de 1.000 de lei, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Vaslui care priveşte sancţionarea celor ce practică pirateria auto.

Pe de altă parte, şefii lui Gheorghe Ivan susţin că, pe linie profesională, nu pot lua nicio măsură disciplinară împotriva acestuia, în condiţiile în care poliţistul are o situaţie financiară precară.

 

Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă