18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Sute de călători, rămaşi în staţii, în urma blocării transportului în...

Vaslui: Sute de călători, rămaşi în staţii, în urma blocării transportului în comun

Sute de călători din judeţul Vaslui au aşteptat zeci de minute, vineri, în staţiile de autobuz, în frig şi ploaie, după ce firmele de transport au blocat activitatea pe motiv că autorităţile nu se implică în combaterea pirateriei auto, relatează Mediafax.

Transportorii din judeţul Vaslui au anulat, vineri, cursele către toate destinaţiile intrajudeţene, în semn de protest faţă de autorităţile responsabile, în special Poliţie, care nu s-ar implica aşa cum ar trebui în combaterea transportului ilegal de călători.

În aceste condiţii, sute de persoane care urmau să se deplaseze cu autobuzele şi microbuzele pe rute din interiorul judeţului, în special din mediul rural către centrele urbane, au aşteptat degeaba în staţii, în frig şi ploaie.

"Am stat degeaba jumătate de oră să aştept autobuzul. Acum cred că o să ajung la spital, căci am îngheţat aici de tot şi sunt udă până la piele. Nu ne-a anunţat nimeni şi pe noi, ăştia care plătim zi de zi bilete să ajungem la târg, că nu circulă cursa, ceea ce nu este corect”, s-a plâns o femeie care aştepta în staţia de autobuz din localitatea Ivăneşti.

Fără să se gândească şi la călători, transportatorii susţin că au organizat acest protest pentru a trage un semnal de alarmă către autorităţi, solicitându-le să ia măsuri radicale faţă de cei care practică pirateria auto.

"Aproximativ 35-40% din fluxul regulat de călători este pierdut cu aceste maşini ale piraţilor auto. Noi nu cerem decât să facă odată curăţenie în transport. Poliţia anunţa ieri (n.r. – joi) că au în desfăşurare, inclusiv astăzi, acţiuni de combatere a transportului ilegal de călători. Păi dacă au făcut publică această acţiune, credeţi că cei care fac piraterie de ani de zile vor mai ieşi azi pe trasee? Poliţia susţine că aplică amenzi. De ce nu merg mai departe, aşa după cum le permite legea, să pună sub sechestru maşinile cu care se practică pirateria? Să-şi facă treaba, aşa cum şi noi suntem corecţi şi plătim dări la stat, avem toate documentele în regulă, tocmai pentru a desfăşura un transport normal, civilizat, la vedere”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX preşedintele de onoare al Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu.

Transportatorii vasluieni nu au putut preciza când vor relua cursele de transport călători pe cele 115 trasee existente la nivelul judeţului.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă