6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Trei tineri, condamnaţi pentru crimă. Conflictul a pornit de la un...

Vaslui: Trei tineri, condamnaţi pentru crimă. Conflictul a pornit de la un cal și o căruță

Trei vasluieni au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între şapte şi 11 ani şi patru luni de închisoare pentru omor calificat, după ce au ucis în bătaie, cu o coasă, o bâtă şi o furcă, un tânăr de 22 de ani, potrivit Mediafax.

Tribunalul Vaslui i-a condamnat la pedepse cuprinse între şapte şi 11 ani şi patru luni pentru omor calificat şi tentativă de omor pe trei tineri din localitatea Iveşti care, în vara anului trecut, au ucis în bătaie un consătean şi au provocat răni grave altor două persoane, într-un conflict care a pornit de la un cal și o căruță. 

Astfel, Ionuţ Năstase a primit o pedeapsă de opt ani de închisoare pentru omor şi două pedepse de câte cinci ani pentru două tentative de omor. Magistraţii vasluieni au contopit cele trei condamnări şi au menţinut-o pe cea mai mare, la care au adăugat un spor de pedeapsă de o treime din suma celorlalte două. Ceilalţi doi tineri condamnaţi în acelaşi dosar au primit câte şapte ani de închisoare pentru omor.

Conflictul dintre agresori şi victime s-a petrecut pe un drum din localitatea Iveşti, pe fondul unui conflict izbucnit de la un cal şi o căruţă pe care unul dintre autori voia să le recupereze de la una dintre victimele ajunse la spital, o tânără din sat, pe care i le-ar fi cumpărat când cei doi erau iubiţi, potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui,

Iniţial, cele două grupuri, formate din câte trei persoane, s-au întâlnit la un bar din sat, unde s-au îmbrâncit şi au avut un schimb de replici. După câteva ore, agresorii au blocat în drum căruţa celor trei tineri, moment în care aceştia din urmă au încercat să fugă.

“Cei trei autori au luat fiecare din căruţa cu care se aflau la rândul lor, şi cu care au blocat celălalt atelaj, o coasă, o furcă şi o bâtă şi au început să-i lovească pe cei trei tineri. Deşi au suferit leziuni, două dintre victime au reuşit să fugă, cea de-a treia fiind doborâtă la pământ. Astfel, un tânăr de 22 de ani a fost lovit de zeci de ori cu coasa, furca şi bâta, provocându-i leziuni care au condus la deces”, a declarat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Cei trei agresori s-au oprit din a-şi lovi victimele, susţin anchetatorii, abia în momentul în care mama unuia dintre aceştia a ieşit la poartă, alarmată de scandalul din drum. Scăpată cu fuga, tânăra bătută a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat intervenţia Poliţiei şi a Ambulanţei. Ambii tineri loviţi au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde au rămas internaţi pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Între timp, agresorii au stabilit să meargă la un restaurant în Bârlad pentru a mânca, numai că doi dintre aceştia au fost prinşi de către poliţişti în localitatea Iveşti. Cel de-al treilea autor a fost identificat în municipiul Bârlad, unde-şi aştepta prietenii la masă.

Sentinţa Tribunalului Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă