15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: Trupul unui băieţel de şase ani, găsit de pompieri în râul...

Vaslui: Trupul unui băieţel de şase ani, găsit de pompieri în râul Bârlad

Un băieţel în vârstă de şase ani care s-a înecat în râul Bârlad a fost găsit, luni după-amiază, după ce a fost căutat de către pompieri pe o distanţă de peste zece kilometri de locul în care copilul fusese văzut ultima dată, relatează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, trupul copilului a fost găsit de către pompieri agăţat într-un arbust de pe malul râului Bârlad, unde s-a oprit după ce curenţii de apă l-au dus în aval peste trei kilometri faţă de locul unde fusese văzut ultima dată.

Doi copii au povestit că băieţelul a intrat în râu sâmbătă la prânz, în dreptul Podului de Fier din municipiul Bârlad, pentru a spăla un câine, moment în care a alunecat şi a căzut în apă, a cărei adâncime depăşeşte patru metri în zona respectivă.

Copiii au alertat o femeie aflată în zonă, care a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa dispariţia.

"Băieţelul a fost găsit astăzi (n.r.- luni) de către pompierii care au patrulat pe malul râului şi l-au căutat cu ajutorul bărcilor pe o distanţă de peste zece kilometri, până la ieşirea Bârladului din judeţul Vaslui. Trupul copilului a putut fi observat că era oprit în acel arbust abia odată cu scăderea nivelului râului, având în vedere că nu a mai plouat în ultimele zile”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Petru Iftene.

Acţiunile de căutare a copilului au fost îngreunate atât de nivelul crescut al râului Bârlad, cât şi de curenţii puternici, astfel încât a fost nevoie ca barca pneumatică a pompierilor să fie ţinută de pe mal cu mai multe sfori.

Cele mai citite

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Simona Halep și-a aflat adversara de la turneul Trophee Clarins

Simona Halep va debuta la turneul de categorie WTA 125 Trophee Clarins de la Paris împotriva americancei Mccartney Kessler, jucătoare care în acest moment...

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă