20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAsociația VeDemJust o critică DUR pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru...

Asociația VeDemJust o critică DUR pe Carmen Dan, ministrul de Interne, pentru că a acuzat mai mulți jurnaliști de incitare la violență. Între cei acuzați de ministru se află și Mircea Marian de la RL

Asociația VeDemJust reacționează ferm împotriva declarației de astăzi a ministrului de Interne, Carmen Dan, cu privire la prezentarea unor jurnaliști ca fiind persoane ce au incitat la proteste, ca și cum aceștia ar fi comis o ilegalitate.

"VeDemJust atrage atenția doamnei ministru că libertatea de exprimare și dreptul la informare sunt consacrate constituțional. De asemenea, reamintește că oamenii au libertatea de a protesta cu privire la deciziile adoptate de către cei pe care i-au ales" susține asociația.

Potrivit "VeDemJust", declarația de joi a ministrului de Interne "aruncă responsabilitatea organizării și desfășurării unor proteste legitime pe umerii unor jurnaliști, ceea ce e menit să incite o parte a populației și așa suficient de manipulată. Or, ministrul ar trebui să se preocupe mai degrabă de siguranța participanților la protestele care au cuprins întreaga țară. De asemenea, ministrul de interne trebuie să explice public de ce nu a luat măsurile adecvate în cursul nopții trecute cu privire la violențele de la mitingul din București cu privire la care fusese informat de serviciile de informații" .

 Ministrul Carmen Dan a susținut în conferința de presă că "Ieri, acțiunile de protest au fost promovate mai ales pe rețelele de socializare, mai ales pe pagina Corupția Ucide. Am remarcat implicarea unor formatori de opinie, Mircea Marian, Lucian Mîndruță, Ovidiu Vanghele, Emilia Șercan, Andrei Gheorghe".

'VedemJust" este o organizație neguvernamentală care îi are ca membri fondatori pe Cristi Dănileț (judecător), Vlad Uță (filolog și jurist), Lucian Ghegheriță (specialist în marketing și comunicare în afaceri), Diana Nicolae (jurist).

Misiunea asociației este aceea de a contribui la progresul social și evoluția individuală promovând cultura democrației libere, de a solidariza oamenii cu privire la drepturi și îndatoriri, de a contribui la relansarea curentului de cultură umanist și de susține necesitatea conștientizării unei etici individuale.

 

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă