15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialVezi cu ce se prezintă armata şi poliţia la parada de 1...

Vezi cu ce se prezintă armata şi poliţia la parada de 1 Decembrie

Blocul de paradă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) va fi deschis de trei elicoptere, care vor survola Arcul de Triumf.

La parada militară organizată joi în Capitală, Ministerul Administraţiei şi Internelor va fi prezent cu nouă echipaje moto de poliţie şi 16 autospeciale şi autolaboratoare, 13 autospeciale de transport şi trei echipaje moto folosite de jandarmi, trei ATV-uri, 12 autospeciale şi două ambarcaţiuni aparţinând poliţiştilor de frontieră, precum şi 15 autospeciale şi ambulanţe, două motociclete şi două bărci pneumatice folosite de pompierii militari în misiunile specifice (descarcerare, stingere incendii, intervenţie la înălţime şi la accidente colective), potrivit Mediafax.

Ministerul Administraţiei şi Internelor participă, de 1 Decembrie, alături de Ministerul Apărării Naţionale, Serviciul Român de Informaţii şi Serviciul de Protecţie şi Pază, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti.

În pas de defilare, pe sub Arcul de Triumf, vor trece aproximativ 400 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră, pompieri şi piloţi ai MAI, cu tehnica din dotare.

Blocul de defilare al MAI este format din trei subunităţi de jandarmi şi pompieri, un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei Capitalei, precum şi un detaşament de tehnică de aviaţie aparţinând Inspectoratului General pentru Aviaţie.

Blocul de paradă al MAI va fi deschis de trei elicoptere aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie, care vor survola Arcul de Triumf. Comanda blocului de defilare, drapelul şi garda port-drapel aparţinând Ministerului Administraţiei şi Internelor, vor fi asigurate de Jandarmeria Română.

 

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă