12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialVicepreşedintele CJ Caraş-Severin a fost arestat

Vicepreşedintele CJ Caraş-Severin a fost arestat

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, care a fost reținut după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, a fost arestat, relatează Mediafax

Astfel, Tribunalul Timiş a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Ionesie Ghiorghioni, pentru trafic de influenţă (două acte materiale), şi a dispus măsura controlului judiciar pentru nepotul acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Citeşte şi: Vicepreședintele CJ Caraș-Severin: Totul e o înscenare

Ionesie Ghiorghioni a fost reţinut, marţi seară, de procurorii DNA Timişoara.

Surse judiciare declarau că Ionesie Ghiorghioni şi-a rezervat dreptul să nu facă declaraţii în faţa procurorilor, astfel că aceştia i-au prezentat acuzaţiile. Ulterior, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele vicepreședintelui CJ Caraș-Severin şi pe cel al nepotului acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni.

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timișoara au făcut, marți, șase percheziții în municipiul Reșița și în alte localități din județul Caraș-Severin, din care una la sediul unei instituții publice, iar restul la locuințele unor persoane, anunța DNA. Cercetările au fost făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

Citeşte şi: Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, prins în FLAGRANT în timp ce primea mită. Pe cât se vindea vicepreședintele

Surse judiciare declarau că instituția publică vizată de percheziții este Consiliul Județean Caraș-Severin, vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni fiind prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei chiar în biroul său. Banii erau puși într-o revistă care i-a fost dată lui Ghiorghioni de către un om de afaceri. În schimbul banilor, vicepreședintele CJ Caraș-Severin ar fi trebuit să îi înlesnească omului de afaceri atribuirea unui contract.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă