25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialVicepreşedintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, este pus sub acuzare de...

Vicepreşedintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, este pus sub acuzare de procurorii DNA pentru luare de mită

Vicepreşedintele Curții de Apel Constanța, Nicolae Stanciu, a fost pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi primit ca mită obiecte de mobilier de la un om de afaceri.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada noiembrie — decembrie 2012, când îndeplinea funcția de președinte al Curții de Apel Constanța, între Nicolae Stanciu ar fi făcut o înțelegere cu un om de afaceri în baza căreia magistratul ar fi primit foloase materiale pentru a ajuta la obținerea de soluții favorabile în cadrul litigiilor înregistrate sau care urmau să fie înregistrate pe rolul instanței.

Mita a constat sub forma unor obiecte de mobilier în valoare totală de 14.815 lei, folosite la amenajarea ultimului etaj al vilei sale. Aceste obiecte de mobilier au fost livrate la locuința lui Nicolae Stanciu la data de 21 decembrie 2012.

Protecția juridică oferită de magistrat a constat în ajutorul pe care acesta, ca președinte al Curții de Apel Constanța, urma să îl dea în pronunțarea unor soluții favorabile unei societăți deținute de omul de afaceri, în dosarele care urmau să se înregistreze pe rolul acelei instanțe, în legătură cu licitațiile la care a participat firma.

Această protecție s-a și concretizat în pronunțarea de către Nicolae Stanciu (împreună cu alți doi membri ai completului) a unei decizii prin care au fost respinse plângerile formulate de concurenții societății deținute de omul de afaceri în cadrul unei proceduri de achiziții publice.

Ca urmare a respingerii plângerilor formulate de concurenți, societatea omului de afaceri a câștigat o licitație cu valoarea de 21.023.335 lei, în detrimentul unei alte firme declarate câștigătoare anterior și care oferise o valoare mai mică.

Decizia Curţii de Apel este definitivă.

Cele mai citite

Probleme pentru Rishi Sunak. Mai mulți parlamentari conservatori britanici sunt gata să demisioneze

Premierul britanic Rishi Sunak suferă din cauza plecării în masă a legislatorilor, numărul demisiilor depășind nivelul pe care l-a suferit Partidul Conservator înainte de...

Legendarul Claudio Ranieri s-a retras din fotbal cu o înfrângere

Cagliari a fost învinsă pe teren propriu de Fiorentina, cu scorul de 2-3, în etapa cu numărul 38 din Serie A. Acesta a fost...

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri...
Ultima oră
Pe aceeași temă