20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialViceprimar Bucureşti: 80% din reţeaua de termoficare nu rezistă la iarnă

Viceprimar Bucureşti: 80% din reţeaua de termoficare nu rezistă la iarnă

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că reţeaua de termoficare nu va rezista din punct de vedere tehnic şi în iarna următoare, întrucât 80% din reţea este încadrată la categoria :risc maxim", fiind alcătuită din tronsoane mai vechi de 20 de ani, scrie Mediafax.

"Din punct de vedere tehnic, reţeaua nu va rezista şi în iarna următoare. Există risc de avarie, de spargere a conductelor. La «risc maxim» se încadrează peste 80% din reţea, care are o vechime de peste 20 de ani", a spus Pieptea.

El a spus că, în aceste condiţii, în iarna următoare bucureştenii nu vor mai beneficia de sistem centralizat de încălzire.

Pieptea a precizat că RADET se află într-o "situaţie gravă", fiind "în prag de faliment" şi "în colaps financiar", existând îndeplinite chiar şi condiţiile pentru declaşarea procedurii de insolvenţă.

"Situaţia e extrem de gravă. În această iarnă au fost patru avarii majore care au afectat câte două sectoare şi sute de mii de bucureşteni. Agent terminc nu a ajuns la populaţie la parametrii contractuali", a spus Pieptea.

El le-a cerut premierului Victor Ponta şi primarului general Sorin Oprescu să-şi respecte promisiunile făcute bucureştenilor în ceea ce priveşte această temă a încălzirii centralizate privind finanţarea RADET şi transformarea rapidă a regiei în societate.

Pieptea a spus că Ponta şi Oprescu par să nu înţeleagă faptul că principala cauză a acestei situaţii e legată de subfinanţarea RADET.

"Îi somez pe Victor Ponta şi Sorin Oprescu să-şi respecte obligaţiile asumate, să ducă la îndeplinirea memorandumului privind fuziunea RADET cu ELCEN", a spus Pieptea.

El a arătat că grupul PNLdin cadrul CGMB propune, pentru rezolvarea acestei situaţii, ca lucrările la reţeau de termoficare să se acă direct de Primărie, fără a livra banii la RADET, începând din acest an.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Tarifele polițelor de asigurare obligatorie rămân plafonate până la 30 iunie 2024

Executivul a aprobat actul normativ promovat de Ministerul Finanțelor și elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară prin care prelungește cu trei luni perioada de...
Ultima oră
Pe aceeași temă