13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialViceprimar din Constanța, trimis în judecată într-un dosar de înșelăciune

Viceprimar din Constanța, trimis în judecată într-un dosar de înșelăciune

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată în stare de libertate a lui Iulian Olteanu, viceprimar al comunei constănțene Mereni, pentru că a făcut declarații false cu privire la suprafața de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale pentru a lua bani de la APIA.

Astfel, procurorii aau început cercetările în cazul lui Iulian Olteanu pentru ”folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are drept rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei” și înșelăciune.

Anchetatorii susțin că ”în cursul anului 2007, cu ocazia formulării cererii de acordare a sprijinului financiar în cadrul Schemei de plată unică pe suprafaţă, ce a fost adresată Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanța, inculpatul OLTEANU IULIAN a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului privind suprafaţa totală de teren pretins deţinută în vederea exploatării agricole și a inserat date nereale în cuprinsul planurilor de detaliu (planşe fotografice), puse la dispoziţie de către reprezentanţii agenţiei.

Scopul acestor acțiuni a fost acela de a induce în eroare pe reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Judeţean Constanța și de a obține sprijinul financiar solicitat”.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul Local Constanța s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma totală de 15.961,80 lei, reprezentând sprijin financiar viceprimarului din Mereni pentru campania agricolă 2007.

Anchetatorii au pus sechestru pe două terenuri ale lui Iulian Olteanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă