10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialViceprimar din Ploiești, condamnat pentru corupție

Viceprimar din Ploiești, condamnat pentru corupție

Viceprimarul din Ploieşti Raul Petrescu, trimis în judecată de DNA, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la cumpărare de influenţă într-un dosar în care a fost acuzat că a încercat să sprijine o persoană să susţină mai repede examenul pentru permisul auto, relatează Mediafax.

Magistraţii Tribunalului Prahova l-au condamnat, miercuri, la şase luni de închisoare cu suspendare pe Raul Alexandru Petrescu, unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Ploieşti, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Judecătorii au stabilit un termen de încercare de doi ani şi şase luni, incluzând perioada pedepsei.

În acelaşi dosar, magistraţii au condamnat alte trei persoane.

Astfel, Bogdan Lucian, trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de doi ani şi jumătate, aceeaşi pedeapsă primind-o şi Nicolae Neacşu, inculpat pentru complicitate la cumpărare de influenţă şi Adrian Alexandru Oprea, trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

Decizia de condamnare a celor patru nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Viceprimarul din Ploieşti Raul Petrescu a fost trimis în judecată în iunie 2013, fiind acuzat de complicitate la cumpărare de influenţă, după ce a rugat un inspector de asigurări, acuzat şi el în dosar, să intervină pe lângă funcţionari de la Permise pentru ca o persoană să fie reprogramată mai repede la examenul auto.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada 22 martie 2013 – 8 aprilie 2013, Adrian Alexandru Oprea, prin intermediul lui Nicolae Neacșu și al viceprimarului Raul Alexandru Petrescu, a primit de la Lucian Bogdan 200 de euro, lăsând să se creadă că are influență asupra funcționarilor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova şi că poate interveni pe lângă aceştia pentru "a-i determina să-l reprogrameze pe inculpatul Bogdan Lucian pentru susținerea probelor de examen în vederea obținerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt și fără respectarea procedurilor legale incidente". Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a examenului auto și dorea reexaminarea într-un termen mai scurt, deoarece avea un contract de muncă în străinătate.

Raul Alexandru Petrescu este unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Ploieşti, fiind ales în Consiliul Local sub sigla PPDD. Recent, Raul Petrecu a trecut de la PPDD la UNPR, în baza Ordonanţei 55/2014.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă