14.6 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialVictor Atanasie Stănculescu: Nu sunt suspect, nu eram în țară în iunie...

Victor Atanasie Stănculescu: Nu sunt suspect, nu eram în țară în iunie 1990

Fostul ministru al Apărării, Victor Atanasie Stănculescu a declarat că a fost chemat la PÎCCJ pentru a i se aduce la cunoștință faptul că a fost redeschis dosarul Mineriadei, dar că nu i s-a spus că ar fi suspect în acest caz, chiar dacă pe citație scria acest lucru. 

”Ne-a spus doar că s-a redeschis dosarul. Nu mi-au fost aduse la cunoștință acuzații. În martie 1990 am comunicat presei că programul meu ca ministru al Apărării presupunea să fiu la Berlin în iunie. Nu știu cine a tras, nu cunosc. Eram la Berlin”, a declarat Atanasie Stănculescu, la ieșirea de la Parchetul General. 

Citește și: Dosarul Mineriadei. Iliescu, URMĂRIT PENAL, pentru crime contra umanității. Atanasie Stănculescu și Măgureanu, suspecți

Întrebat dacă este suspect pentru infracțiuni contra umanității, fostul ministru a spus că nu este urmărit penal. ”V-am spus eu că m-au pus sub urmărire penală?”, a declarat Stănculescu.  

Avocatul fostului ministru al Apărării a explicat că: ”Figurează în acest dosar, dar ca să fie suspect trebuie să i se aducă la cunoștință. Așa am crezut când am venit, dar nu era suspect. Procurorii ne-au spus că i s-a adus la cunoștință că în cauză s-a redeschis urmărirea penală in rem”. 

Fostul președinte Ion Iliescu este urmărit penal în dosarul mineriadei din iunie 1990, pentru infracțiuni contra umanității, respectiv reprimarea violentă a manifestației din Piața Universității, urmată de moartea a patru persoane și rănirea altor trei, au declarat oficiali din Parchetul ICCJ, În același dosar i s-a adus la cunoștință calitatea de suspect și fostului șef al SRI, Virgil Măgureanu. 

 

Cele mai citite

Generația de Aur, ultima victorie, cu o Selecționată mondială a Stelelor: 3-2

Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World Stars), pregătită de Jose Mourinho, potrivit rador.ro. Tricolorii au învins cu 3-2 echipa Legendelor Lumii (World...
Ultima oră
Pe aceeași temă