13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta, care a demisionat din funcția de premier după catastrofa din...

Victor Ponta, care a demisionat din funcția de premier după catastrofa din Colectiv, comentează incendiul de la Bamboo: Iohannis este piroman și România va «arde» până tot controlul revine la Iohannis şi la «Sistem»

Fostul premier Victor Ponta, care a pierdut această funcție, în octombrie 2015, după catastrofa din clubul Colectiv, a comentat pe Facebook evenimentul înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă în clubul Bamboo.

"Dl Iohannis și "Propaganda" o sa ceară iar demisia Guvernului PSD? Sau de data asta nu au reușit să facă să "moară oameni"? Mai încearcă o dată", a scris Victor Ponta, sâmbătă, pe Facebook.

Fostul premier susține că pentru incendiul de la Bamboo ar fi responsabil fostul cabinet condus de Dacian Cioloș, care a emis o HG conform căreia, până data de 30 iunie 2017, "construcţiile şi amenajările care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt obligate să obţină acest document", iar "până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investiţiilor".

O persoană a comentat la postarea lui Ponta: ”E simplă coincidenţă sau ne trezim cu câte un incendiu ori de câte ori preşedintelui Johannis nu-i convine câte un prim ministru? O fi piroman?”.

”Da! Este piroman şi România va «arde» până tot controlul revine la Iohannis şi la «Sistem»”, a răspuns Victor Ponta.

Guvernul ponta a demisionat în noiembrie 2015 după ample manifestaţii în Bucureşti şi alte oraşe, în urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv din Bucureşti în urma căruia au murit 64 de persoane, iar 160 au fost rănite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă