14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialDNA a pus SECHESTRU pe o parte din averea lui Ponta. Premierul,...

DNA a pus SECHESTRU pe o parte din averea lui Ponta. Premierul, INCULPAT în dosarul lui Şova. A refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor

CITEŞTE ŞI  Liviu Dragnea: Mă interesează ca Ponta să fie găsit nevinovat. Ce spune despre un nou Congres

CITEŞTE ŞI  Guvernul a amânat decizia privind salariile demnitarilor. Care este noul termen pentru aplicarea ordonanţei 

CITEŞTE ŞI  Ponta, la şedinţa de urgenţă a Coaliţiei: Ăştia la DNA m-au călcat în picioare. La propriu

CITEŞTE ŞI  Şedinţa de URGENŢĂ a Coaliţiei s-a terminat. Ce s-a hotărât în privinţa lui Ponta

CITEŞTE ŞI  Klaus Iohannis: Părerea mea râmâne cea de pe 5 iunie. Voi colabora instituţional cu Victor Ponta

CITEŞTE ŞI  VIDEO. Ponta, extrem de nervos cu presa. Ce acuzaţii i-a adus unui jurnalist de la TVR

CITEŞTE ŞI  Ce scrie presa străină despre premiera românească “premier inculpat într-un dosar de corupţie”

CITEŞTE ŞI  Lui Ponta i s-a rupt CÂRJA la DNA

CITEŞTE ŞI  A început şedinţă de URGENŢĂ a Coaliţiei

CITEŞTE ŞI  Conducerea Camerei Deputaţilor, convocată de urgenţă. Ce decizie s-a luat în cazul lui Ponta

UPDATE 12:07  “În perioada 11.11.2008 – iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a mai beneficiat de foloase din partea societății de avocați, constând în transmiterea dreptului de utilizare cu titlu gratuit a autoturismului marca Mitsubishi Lancer Evo 10. În tot acest timp, societatea de avocați a plătit avansul (37.027,41 lei), ratele de leasing (aprox. 6.000 lei/lună) și alte obligații către firma de leasing, în total, 79.641,11 lei. În luna iunie 2009, Ponta Victor-Viorel a preluat leasingul autoturismului fără să mai achite vreo sumă de bani societății de avocați. Autoturismul a fost achiziționat de societatea de avocați SCA „Șova și Asociații”, la solicitarea expresă a lui Ponta Victor-Viorel“, se arată în comunicatul DNA.

UPDATE 12:01  Sechestru instituit de procurorii DNA este de 181.439 de lei plus 79.641,11 lei, ratele de leasing de la maşina primită de la Şova.

UPDATE 11:49  Procurorii anticorupție au pus sechestru pe averea lui Victor Ponta, care are calitatea de inculpat în dosarul Turceni Rovinari. Procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru.

UPDATE 11:40  Victor Ponta i-a anunţat pe procurori că uzează de dreptul său la tăcere şi că nu vrea să dea declaraţii în dosar.

UPDATE 11:24  Ponta: S-a rupt cârja. Pe bune!

UPDATE 11:23  Victor Ponta: Procurorul a cerut o expertiză financiar-contabilă în acest caz. Voi reveni la declaraţii în luna august după ce va fi gata expertiz afinanciar-contabilă.

UPDATE 11:23  Premierul Victor Ponta a ieşit de la DNA. 

UPDATE 10:53  La intrarea în sediul DNA le-a cerut jurnaliştilor să îl lase să intre: “Nu am mai pomenit aşa cevaSă vreau să ajung la DNA şi voi nu mă lasaţi!”. Duminică, Ponta a renunţat la conducerea PSD.

CITEŞTE ŞI  Mișcare disperată a lui Ponta: Se retrage de la șefia PSD 

***

Premierul Victor Ponta a ajuns, în cârje, la Direcţia Naţională Anticorupţie unde va fi audiat în Dosarul Turceni-Rovinari în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

CITEŞTE ŞI  Ce probleme are Victor Ponta cu DNA

Victor Ponta ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale.

CITEŞTE ŞI  EXPLOZIV. De ce trebuie audiat PONTA la DNA în dosarul HERȚANU – GHIȚĂ. “Ponta e amenințat și FUGĂRIT”, spune Ghiță 

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că o parte însemnată din sumele obţinute de către SCA „Şova şi Asociaţii” de la cele două complexe energetice (Turceni și Rovinari) a fost destinată exclusiv interesului personal al lui Şova Dan-Coman şi a persoanelor din sfera sa relaţională.

CITEŞTE ŞI  Victor Ponta, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Șova. Lista celor 19 infracțiuni de care este acuzat premierul. Iohannis îi cere demisia, Ponta refuză

ştire în curs de actualizare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Aproape 100 de persoane sunt încă date dispărute după atacul de la Moscova

În jur de 95 de persoane sunt încă dispărute după atacul de săptămâna trecută din apropierea Moscovei, când bărbați înarmați au deschis focul la...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă