17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta îi răspunde lui Iohannis: S-a dus la Bruxelles ca surda...

Victor Ponta îi răspunde lui Iohannis: S-a dus la Bruxelles ca surda la horă

Premierul Victor Ponta a declarat că președintele Klaus Iohannis nu face nimic când merge la Bruxelles, de aceea este de datoria lui să informeze cerățenii și să ia o poziție cu privire la această chestiune atât de importantă cum este criza imigranților. 

Prim-ministrul a precizat că România este solidară în ceea ce privește criza imigranților, însă dacă vine vorba ca Serbia, Bulgaria și România să fie lăsate singure în fața acestui aflux de migranți atunci și țara noastră își va închide granițele. 

Premierul s-a referit la președintele Klaus Iohannis cu expresia ”cetățeanul Klaus” și l-a criticat dur, spunând că merge la Bruxelles ca ”surda-n horă”. Victor Ponta a explicat că nu îi trebuia mandat de la Iohannis pentru a participa la întâlnirea cu premierii Serbiei și Bulgariei. 

”Există o tendință de plan european, începută întâi de Ungaria, de a închide granițele. Așa că datoria mea ca premier, este ca alături de Bulgaria și Serbia să avem o acțiune de coordonare față de această criză. Suntem solidari cu obligațiile noastre europene, dar dacă ceilalți își închid granițele nu o să fim de acord să păstrăm noi toți refugiații. Problema nu e ce spune Iohannis, problema e că nu face nimic. Știți ce a făcut dânsul ieri la Bruxelles? Merge la Bruxelles la surda-n horă. Merge acolo și tace din gură, se întoarce și tace din gură. Așa că datoria mea este să informez cetățenii. Despre asta discutăm”, a spus Ponta. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică, că Victor Ponta nu a avut mandat să vorbească ieri la Sofia despre posibila închidere a graniţelor României în faţa migranţilor.

”S-a plimbat până la Sofia, s-a întâlnit cu alți prim-miniștri, chestiune care este interesantă ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat ca să angajeze România în vreun fel.”, a declarat președintele Klaus Iohannis. 

Cele mai citite

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...

Jucătorul străin cu al doilea cel mai mare număr de prezențe în tricoul FC Barcelona

Marc-André ter Stegen continuă să stabilească noi repere la FC Barcelona. În urma apariției sale în meciul cu Valencia, portarul se află pe locul...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă