9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialVictor Ponta va sărbători Ziua Unirii la Iaşi

Victor Ponta va sărbători Ziua Unirii la Iaşi

Premierul Victor Ponta va lua parte la manifestările organizate la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, a anunţat primarul Gheorghe Nichita, citat de Mediafax.

 ”Am confirmarea premierului Victor Ponta că va veni la Iaşi pe 24 ianuarie. El va fi prezent la Iaşi, apoi va merge şi la Focşani. Am trimis invitaţii la toate instituţiile, am invitat parlamentari, şefi de consilii judeţene şi primari”, a spus Nichita, în cadrul unei conferinţe de presă.

Astfel, manifestările se vor desfăsura în Piaţa Unirii din Iaşi şi vor cuprinde un moment folcloric, recitarea unui text istoric de către actori ieşeni, o slujbă religioasă, discursurile oficiale, depunerile de coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, o paradă militară, precum şi hora Unirii.

În cursul serii, este programată retragerea cu torţe a militarilor din Garnizoana Iaşi, pe traseul Piaţa Unirii-Piaţa Culturii.

La manifestările oficiale organizate la Iaşi pe 24 ianuarie va fi prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

La sfarşitul anului 2014, a fost votată în Parlament legea prin care ziua de 24 ianuarie este declarată sărbătoare naţională.

Cele mai citite

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

România și-a aflat ultima adversară din Liga Națiunilor

Lituania a învins cu 1-0 Gibraltarul în returul barajului pentru Liga C a Ligii Națiunilor și va face parte din grupa României, alături de...
Ultima oră
Pe aceeași temă