16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Videanu, eliberat. Va fi cercetat sub control judiciar în dosarul Alinei...

UPDATE. Videanu, eliberat. Va fi cercetat sub control judiciar în dosarul Alinei Bica. Soţia lui, audiată la DNA

UPDATE 11:00: Soţia lui Adriean Videanu, Mioriţa Videanu, este audiată, în calitate de martor, vineri dimineaţă, la DNA, în dosarul soţului ei.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_min/2949006755e61163a1e7f41167b95d64/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

UPDATE: Adriean Videanu a ajuns, joi, la Secţia 12 de Poliţie, pentru a afla zilele în care va trebui să se prezinte la poliţie. El a declarat, înainte de a intra în secţia de Poliţie că "justiţia nu se face la televizor".

—-

Adriean Videanu va fi cercetat sub control judiciar în cel de-al doilea dosar al Alinei Bica, în timp ce fosta şefă a DIICOT, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş rămân în arest, a declarat avocatul lui Videanu, informează Mediafax.

Citeşte şi: Decizia ICCJ: Videanu, Cocoș și Bica rămân în AREST

Hotărârea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă. Fostul ministru al Economiei are interdicţia de a părăsi România.

Decizia a fost luată în cursul nopţii de  ICCJ, la contestaţiile inculpaţilor privind măsura arestării preventive dispusă pe 31 ianuarie în acest dosar.

Citește și: Alina Bica, în fața instanței: Kovesi s-a lăudat că-mi construiește dosare penale

Astfel, instanţa a decis ca Videanu să fie cercetat sub control judiciar cu interdicţia de a părăsi ţara, în timp ce Alinei Bica, consilierul acesteia Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş vor rămâne în arest, a precizat avocatul lui Videanu.

În dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale, Bica este urmărită penal pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

Citește și: Probe ZDROBITOARE împotriva Elenei Udrea: circuitul banilor în conturi, interceptări și denunțuri

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu.

Citește și: Ce a spus Ovidiu Tender, în denunţul la DNA, împotriva Alinei Bica

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă