21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVideanu: Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în 10 minute...

Videanu: Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în 10 minute am trecut de la suspect la inculpat

Adriean Videanu a declarat că ridicarea sechestrului pe acţiunile sale la Titan Mar SA nu a produs niciun efect juridic, iar în ceea ce priveşte acuzaţia de complicitate la abuz în serviciu care i se aduce a ţinut să precizeze că abuzul în serviciu este infracţiune de serviciu, nu de corupţie.

Întrebat în legătură cu decizia fostei şefe a DIICOT Alina Bica de ridicare a sechestrului pe 80 de acţiuni pe care Adriean Videanu le deţinea la Titan Mar SA, acesta a spus că decizia "nu a produs nicun efect juridic, dar absolut niciun efect juridic".

Videanu a susţinut că, la nivelul companiei Titan Mar, începând din anul 2012, acţiunile nominative ale companiei au fost transformate în acţiuni la purtător.

În legătură cu acuzaţiile care i se aduc, Adriean Videanu a declarat că nu îşi reproşează absolut nimic, cu excepţia faptului că în zece minute a ajuns de la statutul de suspect la cel de inculpat, fără a fi putut să depună probele la DNA, pentru a nu ajunge în această situaţie.

"Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în zece minute am trecut de la situaţia de suspect la cea de inculpat şi n-am avut timp să depun probele la DNA, că n-am fi ajuns în situaţia asta", a declarat fostul ministru, adăugând că a fost şocat la aflarea deciziei de arestare a sa,"mai ales prin perspectiva faptului că nu există o acuză de corupţie, este o acuză de complicitate la abuz în serviciu".

"Vreau să ştiţi că abuzul în serviciu este o infracţiune de serviciu, nu o infracţiune de corupţie", a spus Videanu, nemulţumit de utilizarea termenului "corupţie" în legătură cu acuzaţiile care i se aduc.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă