12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO & FOTO. Violențe în Piața Victoriei: Un grup de persoane a...

VIDEO & FOTO. Violențe în Piața Victoriei: Un grup de persoane a aruncat cu sticle, torțe și petarde, iar Brigada Specială de Intervenție încearcă evacuarea zonei. Patru persoane au fost rănite în violențe

Un grup izolat de persoane a început să instige la violențe în Piața Victoriei, aruncând cu sticle, torțe și petarde către jandarmi. Cei din urmă au intervenit cu gaze lacrimogene, iar în urma violențelor, au rezultat patru răniți: doi jandarmi și doi protestatari, ce au ajuns la spital, potrivit celor spuse de secretarul de stat Raed Arafat.

“Nu sunt probleme grave, din informațiile pe care le am”, a spus Raed Arafat în cadrul unei intervenții telefonice la o televiziune de știri.

El a precizat că este vorba despre un jandarm, care a fost dus la Spitalul Floreasca, precum şi un alt coleg al său. Şi doi protestatari au fost răniţi, şi transportaţi la spital.

Un panou publicitar a luat foc în Piaţa Victoriei. În acelaşi timp, incidentele continuând. Mai multe persoane au aruncat cu bulgări în jandarmi, iar aceştia au intervinit din nou cu gaze lacrimogene.

Panoul publicitar cuprins de flăcări era amplasat la intrarea pe Calea Victoriei, lângă staţia de metrou.

Jandarmii au format două cordoane în jurul clădirii Guvernului și au izolat cele două grupuri, care au continuat să arunce cu sticle, fumigene și petarde. Cei care au reușit să scape din cele două grupuri au fugit către zona blocurilor de pe Calea Victoriei.

Potrivit unor informații ale reporterilor România Liberă, mai mulți ultrași de la Rapid, Steaua și Dinamo au primit „ordin” să intervină în Piața Victoriei și să se manifeste violent. Galeria Rapidului ar fi avut la dispoziție aproximativ 200 de persoanel, galeria Dinamo, între 450, 500, iar galeria Steaua, s-ar fi pregătit grupuri mici pentru a-i agita pe cei de la Dinamo.

Reamintim că Dinamo este condus de Ionuț Negoiță, fratele primarului PSD de la Sectorul 3, Robert Negoiță.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă