25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Băsescu cere BP al Camerei să discute cazurile Dobre şi Borbely...

VIDEO. Băsescu cere BP al Camerei să discute cazurile Dobre şi Borbely odată cu cel al lui Trăşculescu

UPDATE. Şeful Comisiei Juridice, Daniel Buda, a explicat, luni, că cererea preşedintelui Traian Băsescu înaintată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a se lua în discuţie şi situaţiile lui Victor Paul Dobre şi a lui Laszlo Borbely atunci când se discută cazul deputatului Alin Trăşculescu a fost respinsă pentru că nu există elemente noi legate de cazurile celor doi foşti miniştri.

“Nu există nicio prevedere legă privind reluarea unui astfel de vot. Ce nu este interzis este permis”, a precizat Daniel Buda.

“Plenul este suveran, pot aparea acolo surprize. Colegii mei de la PSD poate vor gândi altfel lucrurile”, a mai spus preşedintele Comisiei Juridice.

Legat de cazului lui Alin Trăşculescu, Daniel Buda a subliniat că deputatul “este o bilă neagră a clasei poltice din România”.

UPDATE. Cererea preşedintelui Traian Băsescu înaintată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru a se lua în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely atunci când se discută cazul deputatului Alin Trăşculescu, a fost respinsă de Comisia Juridică.

UPDATE: Întrebat cum comentează solicitarea făcută de preşedinte, premierul Victor Ponta a subliniat că Traian Băsescu nu este şeful Direcţiei Naţionale Anticoruptie (DNA), singurul care poate face o astfel de cerere.

“Preşedintele nu este şeful DNA. Nu poate preşedintele să facă o cerere în locul DNA-ului. Ar fi puţin suspect”, a declarat Ponta.

Citeşte şi Ponta: Preşedintele nu poate sesiza DNA în cazurile Borbely şi Dobre

_ _ _ _

Preşedintele Traian Băsescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely când se discută cazul Alin Trăşculescu, potrivit Mediafax.

Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, după şedinţa de luni a Biroului Permanent.

Toader a adăugat că preşedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei în care a solicitat să se analizeze oportunitatea discutării cazurilor Dobre şi Borbely odată cu sesizarea MJ în cazul Trăşculescu.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/ad1c18385106e9c4fae91d6719d244b6/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>
&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;a href=”http://www.contentchannel.ro” mce_href=”http://www.contentchannel.ro” target=”_blank”&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;img border=”0″ alt=”content channel” title=”content channel” src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” mce_src=”http://worker.contentchannel.ro/img/logo-mic.png” /&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt; &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;lt;/a&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;gt;

Toader a spus că solicitarea a fost trimisă Comisiei Juridice, pentru un punct de vedere.

Citeşte şi Deputatul PDL Alin Trăşculescu, ACUZAT că a cerut 150.000 de euro MITĂ, pentru a interveni la Guvern

România Liberă redă integral scrisoarea deschisă trimisă de preşedintele Traian Băsescu preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea:

“Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,

Având în vedere faptul că în momentul de faţă, la Camera Deputaţilor, este posibil să luaţi în discuţie solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare a domnului deputat Alin Trăşculescu vă rog să găsiţi căile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului General de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de domnii deputaţi Laszlo Borbely şi Paul Victor Dobre.

Îmi permit să vă semnalez că, în perspectiva noului raport de ţată (MCV), orice încercare de blocare a activităţii autorităţii judecătoreşti va conduce la neîndeplinirea de către România a condiţionalităţilor asumateîn cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, cu consecinţe grave în planul reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei”.

Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre

Amintim că, în data de 11 septembrie, Camera Deputaţilor a respins solicitările de aprobare a începerii urmăririi penale împotriva foştilor miniştri Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, potrivit estimărilor deputaţilor care participă la numărarea voturilor, exprimate cu bile.

Procurorul general a cerut urmărirea penală în cazul lui Borbely încă din primăvara acestui an, fostul ministru fiind acuzat de trafic de influenţă şi de fals în declaraţiile de avere, în formă continuă. În urma scandalului, acesta a fost nevoit să demisioneze. Fostul ministru al Mediului este cercetat pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi infracţiunea de fals în declaraţiile de avere. Potrivit DNA, Laszlo Borbely este implicat într-un dosar instrumentat de DNA Oradea, în care au fost puşi deja sub acuzare omul de afaceri Ioan Ciocan şi consilierul personal al ministrului, Szepessy Szabolcs.

Parchetul a cerut Camerei Deputatilor avizul pentru inceperea urmaririi penale a lui Victor Paul Dobre care, alaturi de secretarul de stat Ioan Cabulea, au inaintat CCR o adresa prin care precizau ca MAI nu-si poate asuma numarul de alegatori.

“In cauza exista indicii ca numitul Dobre Victor-Paul a solicitat invinuitului Manoloiu Constantin, directorul Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, sa intocmeasca un inscris in care s-a consemnat ca MAI nu isi poate asuma veridicitatea numarului de persoane inscrise in listele electorale permanente”, potrivit unui comunicat al Parchetului.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Statul Qatar va avea investiții în România de 15 miliarde de euro, anunță premierul Ciolacu

Vizita premierului Marcel Ciolacu în Qatar, în perioada 16 aprilie-17 aprilie 2024, are ca principal obiectiv "dezvoltarea în România a unor proiecte de investiții...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă