10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Înregistrarea concertului din Clubul Colectiv, cu câteva clipe înainte de izbucnirea...

VIDEO. Înregistrarea concertului din Clubul Colectiv, cu câteva clipe înainte de izbucnirea incendiului

O înregistrare video din clubul Colectiv, unde a izbucnit un incendiu, în timpul concertului trupei rock „Goodbye to Gravity”, a fost postat pe Internet.

În filmare apare o parte din reprezentaţia trupei rock, în timpul căreia s-au aprins artificii pe unul dintre stâlpi, dar care s-au stins fără să provoace incendiul.

În urma incendiului care a izbucnit, vineri, în clubul Colectiv din Capitală, au murit 30 de persoane. Alţi 137 de oameni care au fost răniţi sunt internaţi în spitalele din Bucureşti. Dintre aceştia, 27 sunt în stare critică, iar 22 se află la terapie intensivă.

În urma tragediei, Guvernul a instituit doliu național pentru zilele de 31 octombrie, 1 noiembrie și 2 noiembrie.

Anchetatorii au început, duminică, la Poliţia Capitalei, audierea unor martori de la incendiu. Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a preluat coordonarea anchetei. Primele acuzații sunt: omor calificat și distrugere calificată.

O echipă medicală din Israel a venit în România ca să vină în ajutorul răniţilor în incendiu, internţi la Spitalul Bagdasar Arseni, dar şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Aproximativ 8.000 de oameni de toate vârstele s-au adunat, duminică la prânz, în Piața Universității, pentru a merge împreună până la clubul Colectiv, într-un marș dedicat victimelor incendiului de vineri seară. La clubul Colectiv au fost întâmpinați de alți 3.000 de oameni.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă