22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Contrabandă cu țigări la frontiera de nord. au fost trase focuri...

VIDEO. Contrabandă cu țigări la frontiera de nord. au fost trase focuri de armă pentru prinderea traficanților

6.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, au fost confiscate de polițiștii de frontieră de la  S.P.F. Brodina-I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei. Pe piața neagră din România, marfa valora 66.000 lei.

 În urma acțiunii au fost reținute două persoane, care iniţial nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră fiind nevoiţi să tragă două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale în vigoare.

 

 

Miercuri, în jurul orei 13.20, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul ţării, pe direcţia localităţii Straja, transportând colete voluminoase.

”Imediat s-a trecut la urmărirea şi somarea prin voce a celor în cauză, însă aceştia nu s-au supus încercând să fugă, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au tras, conform prevederilor legale în vigoare, două focuri de avertisment în plan vertical.

n urma acţiunii au fost reţinuţi doi bărbaţi, cetăţeni români, identificaţi ulterior ca fiind Petrică P., de 20 ani şi C.I. de 15 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Suceava. 

La faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 3 colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 6.000 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.000 lei”, transmite IGPF.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Cele mai citite

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie - prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul...

nu l-a și spălat, când l-a scos din mocirlă

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a explicat de ce Partidul Național Liberal (PNL), care stă drepți, de ceva...

Imediat după alegerile locale se măresc amenzile. Creșterea salariului minim brut implică și creșterea amenzilor

Salariul minim brut crește cu 400 de lei, de la 3300 la 3700 de lei, începând din data de 1 iulie 2024, dar creșterea...
Ultima oră
Pe aceeași temă