10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Deputatul PDL Alin Trăşculescu, prins în timp ce lua MITĂ, ELIBERAT...

VIDEO. Deputatul PDL Alin Trăşculescu, prins în timp ce lua MITĂ, ELIBERAT din arestul poliţiei

UPDATE 2  Exclusiv : De ce este flagrant si in cazul deputatului Trasculescu

Inainte de prinderea in flagrant a complicelui deputatului, toti trei- denuntatorul Vintilescu, complicele marian Calota si deputatul Alin Trasculescu – s-au intalnit intr-un restaurant din Focsani, iar dialogul a fost inregistrat. Din dialog ar rezulta ca deputatul ii cerea denuntatorului restul de bani datorati, nu inainte de a intreba cat a dat si cat mai are de dat. I-a spus denuntatorului sa-i dea lui Calota banii, promitandu-i ca va interveni  pentru obtinerea si a altor  contracte la nivelul local pentru realizarea unor drumuri. Interventiile promise erau pentru obtinerea de contracte in domeniul infrastructurii ( drumuri) la autoritatile locale, la Ministerul Dezvoltarii, precum si la firma SC VEga ’93 SRL, castigatoare a numeroase astfel de contracte  in Vrancea, unde Marian Oprisan este presedintele Consiliului Judetean, institutie care organiozeaza licitatii pentru drumuri sau chiar ofera incredintari directe.

Marian Oprisan, desi lider USL si ar fi trebuit sa puna tunurile pe Trasculescu pentru ca e de la PDL , practic i-a luat apararea in declaratiile date la B1TV, unde  a sustinut ca regreta ce i se intampla acestui tanar deputat, ca trebuie i se acorde prezumtia de nevinovatiei pana ce lucrurile se vor clarifica in favoarea deputatului. 

 

Tot din dialogurile inregistrate de anchetatori la restaurant ar rezulta ca denuntatorul Vintilescu ar urma sa mearga dupa bani si apoi sa se intalneasca cu Marian Calota  in parcarea de la Carrefour Focsani. De asemenea, ca Trasculescu  se va astepta in biroul sau de parlamentar, spun surse judiciare, confirmate si de avocatul complicelui Marian Calota, Ion Panaitescu, care a citit referatul procurorilor.

Potrivit Codului de procedura penala ( al doilea paragraf din articolul care reglementeaza flagrantul), se considera prinsa in  flagrant si persoana care se afla in apropierea flagrantului, in aceasta cauza fiind vorba de intalnirea din restaurant, unde s-a  parlamentarul ar fi determinat darea banilor si ar fi  stabilit cum se vor preda banii, precum si locul unde el urma sa primeasca banii: in masina sa, spun surse specialistii.

Avocatul Panaitescu a subliniat ca banii erau datorati de clientul sau Calota erau pentru niste proiecte din cadrul unei asocieri in participatiune intre denuntatorul Vintilescu si clientul sau, Marian Calota.

UPDATE: Instanţa supremă a dispus, luni, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Marian Valeriu Calotă, complicele deputatului PDL Alin Trăşculescu, în dosarul în care sunt cercetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, a fost reţinut de procurorii DNA după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea lui Trăşculescu.

Citeşte şi Complicele lui Alin Trăşculescu, Marian Calotă, ARESTAT PREVENTIV

_ _ _ _

Deputatul Alin Trăşculescu, totodată şi preşedintele PDL Vrancea, reţinut sâmbată noaptea pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei.

“La ora 5:40 a expirat ordonanţa de reţinere. Domnul deputat Alin Trăşculescu este liber. Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat arestului hotărârea luată şi s-a admis solicitarea noastră ca în situaţia în care se impune o interdicţie să se impună interdicţia de a părăsi ţara”, a declarat avocatul Cristian Ene la ieşirea clientului său din arest.

Citeşte şi Deputatul PDL Alin Trăşculescu, ACUZAT că a cerut 150.000 de euro MITĂ, pentru a interveni la Guvern

Amintim că deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie în timp ce primea 50.000 de lei din partea unui om de afaceri sub formă de mită. Parlamentarul, care este şi preşedinte al filialei locale a PDL Vrancea, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru acuzaţiile de trafic de influenţă, instigare la fals şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor.


<!–
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/056e51bbbc28d343706b45d92c9496be/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// –>

Procurorii au cerut deja Camerei Deputaţilor aviz pentru arestarea preventivă a deputatului, deoarece Alin Trăşculescu ar fi cerut, printr-un intermediar, 50.000 de euro din partea unui om de afaceri local ca acesta să obţină contracte cu statul. Ulterior, pretenţiile deputatului au crescut până la 150.000 de euro.

“Alin Trăşculescu a lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra autorităţilor locale din Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală”, au descoperit procurorii DNA.

Cele mai citite

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă