19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialVideo. Droguri din Spania, vândute la Timișoara. Patru traficanți, reținuți de DIICOT

Video. Droguri din Spania, vândute la Timișoara. Patru traficanți, reținuți de DIICOT

Poliția și procurorii DIICOT au făcut, miercuri dimineața  șapte percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiunile de trafic intern şi internaţional de droguri de risc.
 

Conform DIICOT, ”începând cu luna septembrie 2013, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat, structurat pe mai multe paliere, cu roluri bine determinate, în scopul achiziţionării şi introducerii în România de droguri de risc provenite din Spania şi a comercializării acestor droguri consumatorilor de pe raza municipiilor Timişoara şi Arad”.

 

Capul rețelei era Paul Samfiescu. El coordona şi finanţa activitatea infracţională, fiind, totodată, cel care ţinea legătura cu doi membri ai grupului infracţional organizat ce se aflau în Spania şi care procurau drogurile, trimitea alţi membri ai grupului în această ţară pentru a aduce drogurile şi organiza activitatea de distribuţie la nivel stradal în municipiul Timişoara.

Din datele existente rezultă suspiciunea că, în modalitatea arătată mai sus, gruparea introducea şi comercializa în România, lunar, cantitatea de aproximativ 5 kg de cannabis.

”Urmare a acţiunilor întreprinse de procurori în strânsă legătură cu lucrătorii B.C.C.O. Timişoara s-a reuşit, în cursul lunilor aprilie şi mai a.c., interceptarea a două transporturi de droguri provenite din Spania, în cantitate de aproximativ 6 kg cannabis, acţiuni în urma cărora au fost arestaţi transportatorii: inculpaţii Talpoş Cristian Gabriel, Horicianu Paul Gabriel, Abboudi Moenes (cetăţean tunisian), Korda Robinson şi coordonatorul grupului, inculpatul Samfiescu Paul.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus în data 04.06.2014 măsura reţinerii față de două persoane, acestea urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă”, informează DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, Serviciul de Operaţiuni Speciale Timişoara.

Cele mai citite

Primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și fastuoasa investire a lui Putin. Simple încondeieri

Două evenimente majore, nemediatizate la aceleași dimensiuni - primirea triumfală a lui Xi Jinping la Élysée și investirea lui Vladimir Putin cu un nou...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...

Analiză: Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Investițiile străine directe (ISD) în Europa au scăzut în 2023 cu 4% față de 2022 și cu 11% comparativ cu nivelul înregistrat în 2019,...
Ultima oră
Pe aceeași temă