11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Mama poliţistului Gigină dezvăluie, la un an de la dispariţia acestuia,...

VIDEO. Mama poliţistului Gigină dezvăluie, la un an de la dispariţia acestuia, care au fost ultimele sale cuvinte: Eram îngrijorată. Mi-a răspuns doar “mamă nu-ţi face griji, ne auzim când mă retrag”

Joi, părinţii poliţistului Bogdan Gigină şi colegii săi de la Brigada Rutieră au comemorat un an de la tragica moarte a fiului şi colegului lor, într-un accident de motocicletă, în timp ce deschidea coloana oficială a lui Gabriel Oprea. Fostul vicepremier este preocupat de “demnitatea” cu care trebuie să treacă peste “tragedia” de a fi urmărit penal.


Citeşte şi: Părinții agentului Bogdan Gigină comemorează un an de la moartea fiului lor. Oprea se gândește doar la demnitatea lui, în timp ce poliţiştii de la Brigada Rutieră îşi vor omagia colegul la locul accidentului


Mama sa, Carmen Gigină a scris, pe pagina personală de Facebook, un mesaj cutremurător.

„În urmă cu un an, la această oră am vorbit cu Bogdan pentru ultima dată. Mi-a spus că nu s-a retras din teren, că o va face. Eram îngrijorată pentru că ploua abundent. Mi-a răspuns doar «Mama, nu-ţi fă griji, ne auzim când mă retrag»”, a scris Carmen Gigină.

Aceasta reiterează ideea că singurul vinovat pentru tragedia prin care trece familia sa este fostul vicepremier, Gabriel Oprea, femeia adăugând faptul că a lansat această acuzaţie cu toată responsabilitatea.

“La un an de la trecerea în nefiinţă a lui Bogdan pot să spun un singur lucru. Soţul meu lucrează în sistem de 30 de ani. Timp de 10 ani a lucrat ca motociclist; Bogdan lucra de aproximativ 9 ani. Dacă eu şi soţul meu am ridicat degetul indicându-l pe domnul Oprea principalul vinovat pentru moartea copilului nostru, am făcut-o cu toată responsabilitatea.”

Zeci de poliţişti de la Brigada Rutieră l-au comemorat pe Bogdan Gigină, venind cu lumânări şi flori la locul accidentului. Aceştia s-au adunat, în jurul orei 13.00, la sediul Brigăzii de unde, cu un autocar şi cu mai multe autospeciale de la Rutieră, au plecat spre Bulevardul Ştirbei Vodă, acolo unde Bogdan a murit. La crucea amenajată la locul accidentului de familia lui Bogdan Gigină un preot a ţinut o slujbă iar poliţiştii au aprins lumânări, au adus flori şi au ţinut un moment de reculegere. La ceremonie a fost prezent şi tatăl lui Bogdan Gigină, poliţist în cadrul Brigăzii Rutiere, soţia fostului agent dar şi prieteni ai acestuia. Ulterior, aceştia au merg la mormântul lui Bogdan Gigină, potrivit Mediafax.

La 20 octombrie 2015, polițistul Bogdan Gigină a murit la datorie în timp ce se afla în coloana oficială a lui Gabriel Oprea, pe atunci vicepremier. Pe strada Ştirbei Vodă, motociclistul a căzut într-o groapă adâncă de doi metri, prost semnalizată. Bogdan Gigină, în vârstă de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa câteva ore mai târziu, la Spitalul Universitar din Capitală. Tânărul a lăsat în urma lui o soţie văduvă şi doi părinţi distruşi de durere.

 

 

Cele mai citite

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters. Măsura a fost impusă...

Persoanele fizice pot angaja și plăti legal personal pentru activitățile casnice

Ministerul Muncii anunță că platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și...

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...
Ultima oră
Pe aceeași temă