12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. O sală de operații, INUNDATĂ în timpul unei intervenții chirurgicale

VIDEO. O sală de operații, INUNDATĂ în timpul unei intervenții chirurgicale

O sală de operații din Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani a fost inundată, în timp ce un medic efectua o intervenție chirurgicală. Conducerea Spitalului a anunțat că a declanșat o anchetă administrativă, relatează Agerpres. 

O țeavă care străbătea tavanul sălii de operație s-a spart, iar apa a curs direct pe pacienta aflată pe masa de operație, cât și pe echipamentele medicale.

Oficialii unității medicale susțin că responsabilitatea pentru incident revine atât proiectantului, cât și constructorului care a realizat lucrările de modernizare a spitalului.

”S-a produs un incident nedorit în cadrul spitalului. S-a spart o pompă de apă care asigura recircularea apei în instalațiile de climă, producându-se inundarea unei săli de operație. Conducerea spitalului a solicitat de urgență întâlnire cu proiectantul și șeful de lucrări, care au asigurat lucrările la spital”, a afirmat Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al spitalului. 

El susține că în urma incidentului de marți sala de operații a fost închisă, iar intervențiile chirurgicale au fost relocate într-o altă sală.

Pacienta de 71 de ani, care suferea o intervenție de montare a unei proteze de șold, a fost supusă unui tratament cu antibiotice cu spectru larg, pentru a evita infecția generată de microbii din apa rezultată din spargerea conductei.

Sursa: Digi 24

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

România are un stand la expoziția economică din Kazahstan

România are, în premieră, un stand la expoziția economică din Kazahstan, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului din România. "România, promovată în premieră la Almaty,...
Ultima oră
Pe aceeași temă