4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision cu piesa "Moment of...

VIDEO. Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision cu piesa “Moment of Silence”

Ovidiu Anton va reprezenta România la Eurovision cu piesa "Moment of Silence", după ce a câştigat Selecţia Naţională a a competiţiei, duminică, la Baia Mare. În finala Eurovision România, publicul a fost singurul care a ales reprezentantul pentru scena de la Stockholm, prin televot, transmite Agerpres. 

Ovidiu Anton, care va reprezenta România la Eurovision, cu piesa "Moment of Silence", după ce a câştigat Selecţia Naţională, duminică, la Baia Mare, a avut, pe scenă, un mesaj pentru cei "care au pus laţul pe cultură în România": "Noi nu suntem turmă, noi suntem lupi". El a mulţumit celor care l-au susţinut, soţiei şi familiei sale. De asemenea, el a vrut să transmită un mesaj "celor care au pus laţul pe cultură". Acesta a primit, în timpul concursului, 6.585 de voturi. 

Votul a putut fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…06), prin SMS, timp de o oră. Ordinea de intrare în concurs a fost: 1. Florena – "Behind the Shadows", 2. Doru Todoruţ feat. Irina Baianţ – "The Voice", 3. Dream Walkers – "Let It Shine", 4. Vanotek feat. The Code & Georgian – "I'm Coming Home", 5. Ovidiu Anton – "Moment of Silence" şi 6. M I H A I – "Paradisio". 

Spectacolul de la Baia Mare a cuprins un omagiu muzical adus Maramureşului, realizat de Paula Seling, alături de Dumitru Fărcaş, Corul bărbătesc din Finteuşul Mare, familia Petreuş, Cornelia şi Lupu Rednic. 

După ce şi-au încheiat vineri misiunea în cadrul semifinalei Eurovision, patru dintre cei cinci membri ai juriului – Zoli, împreună cu Zoli Toth Project, Cezar Ouatu, Randi şi Uddi alături de Horia Moculescu – au susţinut recitaluri surprinzătoare duminică seara. Finala Eurovision România a putut fi văzută în direct şi în exclusivitate la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova, iar online, pe www.tvrplus.ro şi eurovision.tvr.ro. 

Concursul cântecului european se va desfăşura, în 2016, la Stockholm, Suedia, în 10, 12 şi 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări, cu trei mai multe decât la ediţia precedentă. 

România va participa în a doua semifinală a concursului, cea din 12 mai, alături de Albania, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Slovenia, Norvegia, Ucraina, Belgia, Letonia, Belarus, Irlanda, Elveţia, Macedonia, Australia, Lituania, Polonia, Israel şi Serbia. 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă