14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Parada de Ziua Naţională văzută prin ochii militarilor. Căpitanul Simona Maierean:...

VIDEO. Parada de Ziua Naţională văzută prin ochii militarilor. Căpitanul Simona Maierean: Este o zi emoţionantă

Militarii străini au transmis mesaje colegilor români cu ocazia Zilei Naţionale. Peste trei mii de militari au participat la parada de 1 Decembrie, iar cei care au defilat au fost susţinuţi, din public, de colegii lor din efectivele din ţară şi internaţionale, scrie Mediafax.

“Din partea Generalului Nicholson şi a întregii echipe de suport vreau să transmit cele mai bune urări contingentului român şi tuturor soldaţilor români”, spune în mesajul său lt. gen Sandie Storrie.

Căpitanul Simona Maierean, înrolată în forţele aeriene din 2007, a declarat că 1 decembrie este o zi emoţionantă, iar participarea la paradă este o încununare a anului în curs, “încă un an care a trecut cu bine”.

“Sunt în forţele aeriene din 2007, deci de nouă ani. Am absolvit Academia Forţelor Aeriene şi în acest moment sunt pilot pe C27 J Spartan, aeronavă de transport. Nu e o meserie uşoară, e o meserie foarte frumoasă şi în momentul în care ceea ce faci îţi place şi semnifică ceva poţi să treci peste faptul că nu e chiar uşor. Mai sunt câteva femei în această escadrilă şi, bineînţeles, la altele. Astăzi sunt la sol. Este o zi emoţionantă şi în momentul în care participăm la paradă, practic e o încununare a anului respectiv, încă un an care a trecut cu bine şi sărbătorim 1 Decembrie şi în acest fel. Îi salut pe toţi colegii mei din ţară şi din străinătate, celor care sunt în misiuni le urez misiune uşoară şi la mulţi ani”, spune căpitan Simona Maierean.

Maiorul Iuga Daniel, şeful de stat major al Batalionului de Infanterie Călugăreni, a afirmat că este o bucurie de a reveni la Arcul de Triumf, un simbol al reîntregirii naţionale.

“Este o mare bucurie pentru noi să ne reîntoarcem la Arcul de Triumf, simbol al reîntregirii neamului, locul în care întotdeauna Armata Româna s-a prezentat în faţa naţiunii pentru a îşi prezenta onorul în zi de sărbătoare. Arcul de Triumf reprezintă locul pe sub care au defilat strămoşii noştri, bunicii noştri când s-au întors din războiul mondial. Ne aşteptam la un public atât de numeros. Ca întotdeauna, de 1 Decembrie românii ies la Arcul de Triumf pentru a vedea efectivele militare. Sunt ofiţer de 20 de ani, cariera militară este extrem de frumoasă. E dificilă dar şi foarte frumoasă. Îţi oferă satisfacţii profesional şi personal. Românilor le urez să aibă un 1 Decembrie frumos şi să fie alături de noi. Noi, armata, vom fi întodeuana alături de poporul român”, spune maiorul Iuga Daniel, şeful de stat major al Batalionului de Infanterie Călugăreni.

Marinică Musteţea, înrolat în forţele navale, a declarat că 1 decembrie este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor.

“De 23 de ani sunt în forţele navale. Înseamnă o carieră efectuată efectiv la bordul navelor din forţele navale, o carieră frumoasă, plină de satisfacţii. Este o zi foarte importantă, este sărbătoarea de suflet a tuturor românilor. La mulţi ani români, la mulţi ani România”, susţine Marinică Musteţea.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Omul de afaceri Ion Leu, condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Tribunalul Buzău a dictat marți o sentință de șapte ani de închisoare cu executare pentru antreprenorul buzoian Ion Leu, acuzat de evaziune fiscală...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Indicele Dow Jones a depășit pragul de 40,000 de puncte pentru prima dată în istorie

Indicele Dow Jones Industrial Average al Bursei de la New York a depăşit joi, pentru prima dată, pragul de 40.000 de puncte, în condiţiile...
Ultima oră
Pe aceeași temă