17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Sărbătoarea Floriilor. Peste 20.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, pregătiți să...

VIDEO. Sărbătoarea Floriilor. Peste 20.000 de polițiști, jandarmi și pompieri, pregătiți să intervină. 15 elicoptere ale MAI asigură intervențiile de urgență

Peste 20.000 de cadre MAI sunt pregătite să intervină la acest sfrșit de săptămână pentru a asigura ordinea și liniștea publică. Tobă a cerut suplimentarea efectvelor MAI care vor acționa de Sărbătoarea Floriilor în întreaga țară. 

 

Poliția Română va mobiliza 11.000 de polițiști în plus față de dispozitivul curent, misiunile urmând să se concentreze pe asigurarea fluenței traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, combaterea evaziunii fiscale și a comerțului cu produse contrafăcute, precum și pe menținerea liniștii publice la manifestările religioase ocazionate de sărbătoarea Floriilor Ortodoxe.

 

 

Şeful Poliţiei Române a dispus ca cei 10.800 de poliţişti care vor acţiona suplimentar faţă de cei care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, să aibă ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, 7.019 de poliţişti de la ordine publică, 1.535 de la structurile de poliţie rutieră, 880 polițiști de investigații criminale, 621 de la transporturi şi 779 poliţişti de la alte structuri şi rezerve de intervenţie, se vor afla în stradă, în dispozitive mixte de ordine şi siguranţă publică, precum şi în proximitatea lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice circumscrise acestor sărbători.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice se va organiza zilnic, 4.249 patrule de siguranță publică, dintre care 843 pedestre și 3.406 auto.

De asemenea, se vor institui dispozitive de ordine și siguranță publică, în zona celor 15.415 lăcașuri de cult ortodox.

Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces către aceste zone, precum şi în zona lăcaşelor de cult religios, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză, fiind amplasate, în acest sens, în trafic, circa 450 aparate radar.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în 289 de trenuri de călători  precum şi în 304 staţii şi triaje de cale ferată. Totodată, 23 de trenuri de marfă vor fi însoţite, pe durata deplasării, de către poliţişti.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 15 aerogări (internaţionale şi naţionale), precum şi în 26 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

 

La măsurile de asigurare a ordinii publice vor participa și 7.500 de jandarmi.

Totodată, pentru gestionarea situațiilor de urgență, la nivel național, sunt pregătiți de intervenție peste 5.000 de pompieri cu peste 1.000 de autospeciale. De asemenea, 500 de inspectori de prevenire sunt angrenați zilele acestea în acțiuni de verificare a unităților economice și a celor de cazare în special în zonele turistice și de pelerinaj.

Poliția de Frontieră a dispus măsuri de utilizare la capacitate maximă a tuturor punctelor de trecere a frontierei, în condițiile în care în această perioadă a anului traficul la frontierele României crește semnificativ.. Aproximativ 3.000 de polițiști de frontieră vor asigura fluenţa traficului de persoane şi a mijloacelor de transport.

De asemenea, în sprijinul misiunilor operative din aceste zile și pentru asigurarea intervențiilor medicale de urgență, Inspectoratul General de Aviație al MAI are la dispoziție 15 elicoptere în punctele de operare din întreaga țară.

Potrivit Ministerului e Interne. toate aceste măsuri au ca scop creșterea siguranței cetățeanului și prevenirea faptelor antisociale, astfel încât sărbătorile din aceste zile să nu fie umbrite de evenimente nedorite.

Cele mai citite

ANAF va avea un compartiment de Evidență Operativă

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și-a înființat un compartiment de Evidență Operativă, anunță un articol publicat pe site-ul termene.ro. Noul departament al ANAF va...

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în 2 săptămâni şi adoptată prin HG până la final de iunie

Strategia Energetică Naţională va fi pusă în dezbatere publică în două săptămâni, urmând să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern până la finalul lunii...

Reacția lui Joe Biden, după ce Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden critică mandatele de arestare cerute de procurorul Curţii Penale Internaţionale (CPI) împotriva liderilor israelieni, spunând că nu este posibilă nicio...
Ultima oră
Pe aceeași temă