15 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Nouă persoane au fost rănite, în urma unei explozii la un...

VIDEO+FOTO. Nouă persoane au fost rănite, în urma unei explozii la un bloc din Bistriţa. Printre victime este și un bebeluș de nouă luni, a cărui mamă refuză internarea în spital. 40 de apartamente sunt distruse

UPDATE 13.37: Printre cei nouă răniți se află și un bebeluș de nouă luni, care are răni minore. Mama copilului refuză ca el să fie internat în spital, potrivit New.ro.

Totodată, un tânăr de 24 de ani a fost transportat la Spitalul de Arşi din Capitală, cu arsuri de gradele I, II şi III pe 70% din suprafaţa corpului. El se află în comă indusă medicamentos. Potrivit  purtătorul de cuvânt al Spitalului „Bagdasar Arseni”, Mircea Carantino, prognosticul în cazul acestuia este rezervat.

Un al doilea bărbat, în vârstă de 48 de ani, a suferit policontuzii şi o intoxicaţie cu monoxid de carbon, fiind internat la Secţia de Medicină Internă din Bistriţa. Alte şapte persoane au suferit diverse contuzii, traumatisme şi plăgi.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere şi vătămare corporală din culpă.

———

Miercuri a avut loc o explozie la un bloc de locuințe din Bistrița. Nouă persoane au fost transportate la spital, dintre care una este în stare gravă, cu arsuri pe 70% din corp, transmite cotidianul local online bistriteanul.ro. 40 de apartamente au fost afectate.

Explozia s-a produs la un bloc situat la intersecția străzilor Arțarilor și Trandafirilor, în zona Decebal. Din primele informații reiese că o butelie a explodat la etajul trei al unui bloc. Nouă persoane au fost rănite în urma exploziei, fiind transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare. Tânărul din apartamentul în care a avut loc deflagraţia este în stare gravă, cu arsuri de peste 70% din suprafața corpului. Vecinii spun că este vorba despre despre un tânăr care are probleme cu drogurile şi ar fi fost internat inclusiv la Secția de Psihiatrie. Tânărul a fost intubat şi medicii bistrițeni încearcă să îl transfere la Clinica de Arși din București.

Pompierii au evacuat locatarii blocului în cauză, iar alimentarea cu gaz a fost oprită.

Locuințele blocului de peste drumul celui în care s-a produs deflagrația au rămas fără geamuri. Bucăți din blocul în care s-a produs explozia au fost împrăștiate în locul de joacă pentru copii din apropiere, întinzându-se pe zeci de metri. Cel mai probabil a fost afectată structura de rezistență a clădirii, plăcile de beton deplasându-se pur și simplu la etajul al III-lea. Un martor povestește cum a văzut  de la patru blocuri distanță o flacără care ardea cu putere, imediat după ce s-a auzit bubuitura.

Potrivit ISU Bistrița, au fost afectate toate cele 40 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia și alte 20-25 din blocul de vis-a-vis.

La această oră se efectuează cercetări pentru stabilirea exactă a cauzei care a provocat explozia. Se pare, totuși, că de vină ar fi o butelie de gaz, explozia fiind cauzată de acumulare de gaze.

Vecinii nu au cuvinte de laudă la adresa tânărului de 24 de ani care locuiește în apartamentul în care s-a produs explozia. Potrivit acestora, tânărul, pe lângă faptul că avea grave probleme cu drogurile, era și o fire violentă, amenințându-și cu moartea inclusiv bunicul. Acesta locuia singur în apartamentul cu pricina, iar în momentul exploziei se afla doar el în locuință.

Locatarii blocului sunt revoltați, mai ales că majoritatea nu au asigurări pe locuințe, iar unii le renovaseră de curând. Aceștia refuză să plece de lângă bloc, în ciuda faptului că mulți au ieșit din casă îmbrăcați sumar. 

„O amenințat că dă foc, că îl omoară pe bătrân (n.r. bunicul tânărului, care până astăzi locuia în locuința cu pricina). Tot timpul s-a drogat, tot timpul am avut probleme cu el”, a precizat una dintre vecine despre tânărul de 24 de ani de la care ar fi pornit explozia.

Comportamentul tânărului sugerează faptul că acesta s-ar fi drogat inclusiv în seara aceasta. Imediat după explozie, deși era ars pe o suprafață importantă din corp, acesta a mers la una dintre vecine și a rugat-o să îl lase să doarme. Acesta nu realizase ce s-a întâmplat. În apartamentul unde s-a produs explozia, tânărul improvizase un sistem de încălzire: acesta a legat o butelie la o sobă. Tocmai această improvizație ar fi dus la explozie. 

Foto: bistriteanul.ro

 

 

Cele mai citite

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...

Tribunalul Vaslui a decis! Dumitru Buzatu rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul Vaslui a menţinut, vineri, măsura arestului la domiciliu în cazul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, acuzat de luare de mită. „În...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...
Ultima oră
Pe aceeași temă