8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVincentiu Ploiesteanu: Patriarhul Teoctist si-a sunat medicul personal, dar acesta nu a...

Vincentiu Ploiesteanu: Patriarhul Teoctist si-a sunat medicul personal, dar acesta nu a raspuns

"Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist i-a telefonat de mai multe ori prof.dr. Nicolae Ursea, medicul care il trata in mod obisnuit", a spus  Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu, secretar al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, citat de Rompres.

Vincentiu Ploiesteanu a precizat ca Patriarhul era intr-o stare deosebita de oboseala fizica si psihica din cauza mai multor nopti nedormite si din acest motiv l-a cautat pe prof. Ursea, dar acesta nu a raspuns. In aceste conditii, Patriarhul Teoctist nu l-a mai cautat si a optat pentru operatie, a adaugat Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu.
Secretarul Sfantului Sinod a explicat ca Patriarhul era epuizat dupa o suferinta de aproape doua luni care ii dadea stari de oboseala, de epuizare fizica si psihica si, in aceste conditii, pe 27 iulie, a dorit neaparat sa discute cu prof.dr. Ionel Sinescu pentru a-l consulta in legatura cu o eventuala interventie chirurgicala.
Dupa ce prof. dr. Sinescu a fost gasit si a venit sa-l consulte la Catedrala Patriarhala, Prea Fericitul Teoctist s-a aratat incantat de acesta, pe care il intalnea pentru prima data, si a decis sa se opereze, a explicat Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu. Ca semn al linistii pe care a capatat-o si a unei anume sigurante a fost acela ca a putut sa doarma doua ore linistit, fara intrerupere, dupa plecarea profesorului Sinescu, a adaugat ierarhul.

Episcopul-vicar patriarhal a mentionat ca duminica, 29 iulie, la ora 14,30, a vorbit din nou cu Patriarhul si acesta i-a spus ca se afla intr-o stare linistita si ca va pleca, dupa-amiaza spre seara, la spital. La spital, Episcopul vicar patriarhal i-a mai dat doua telefoane, in urma carora a reiesit ca este intr-o stare buna, dovada a acestui lucru fiind faptul ca, duminica seara, in convorbirea pe care a avut-o cu Episcopul-vicar patriarhal Vicentiu Ploiesteanu, Patriarhul i-a spus ca convoace un mic consiliu pentru niste lucrari ce urmau sa se efectueze la Catedrala Patriarhala.
In legatura cu momentul desfasurarii operatiei de luni, 30 iulie, Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a afirmat ca, dupa mai multe semnale ce au aparut in presa, Patriarhia a dat un comunicat in care a considerat ca este necesar sa anunte ca Patriarhul Teoctist a fost supus unui consult in urma caruia s-a decis sa fie operat si ca, dupa interventia chirurgicala, Intaistatatorul BOR se simte bine. Insa, luni, 30 iulie, dupa ora 15,00, au aparut semnale nelinistitoare si atunci s-a luat legatura cu Parintele Ioachim care se afla la Patriarh pentru a-i aduce ceai si supa de legume, alimente ce ii erau necesare post-operator. Parintele Ioachim a explicat ca la spital exista o stare de agitatie, dar nu avea mai multe detalii. Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a spus ca intre timp a ajuns la spital, moment in care se anunta la un post de televiziune trecerea la Domnul a Patriarhului Teoctist.
Episcopul-vicar patriarhal Vincentiu Ploiesteanu a afirmat ca in momentul in care a ajuns la spital l-a cautat pe profesorul Sinescu pentru ca sa-i dea cateva detalii despre ceea ce s-a intamplat. Acesta i-a povestit despre momentele post-operatorii, despre faptul ca, dupa mai bine de o ora de la operatie, au aparut complicatii si stopul cardiac care a dus la decesul Patriarhului Teoctist.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă