13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Viorel Hrebenciuc, ARESTAT preventiv în dosarul retrocedărilor. Prejudiciul: 450 de...

VIDEO. UPDATE. Viorel Hrebenciuc, ARESTAT preventiv în dosarul retrocedărilor. Prejudiciul: 450 de milioane de euro.

UPDATE Viorel Hrebenciuc a fost ARESTAT pentru 30 de zile de Înalta Curte în dosarul retrocedărilor de pădure în care prejudiciul a fost evaluat la 450 de milioane de euro.

Motivul arestării: Viorel Hrebenciuc reprezintă pericol social, iar lăsarea lui în libertate poate  influența cursul anchetei penale.

Hrebenciuc este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare a banilor, cumpărare de influenţă și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

——-

 

UPDATE. Viorel Hrebenciuc a fost reținut de procurorii DNA Brașov, în dosarul retrocedărilor. El va fi dus la Înalta Curte de Casație și justiție cu propunere de arestare preventivă. Hrebenciuc este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare a banilor, cumpărare de influenţă și folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Viorel Hrebenciuc a fost scos din sediul DNA Brașoiv în jurul orei 13.40. Avea cătușe la mâini. El a fost urcat de anchetatori într-o mașină, urmând să fie dus în Capitală, la instanţa supremă, pentrru judecarea propunerii de arestare preventivă, după ce procurorii DNA Brașov au emis pe numele său ordonanță de reținere.

UPDATE. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a decis conexarea celor două dosare ale lui Viorel Hrebenciuc, cel privind retrocedările ilegale şi cel în care este urmărit penal alături de parlamentarul Dan Şova, potrivit unor surse judiciare

—-

Viorel Hrebeciuc, rămas fără imunitate după ce și-a dat demisia din camera Deputaților, riscă să fie astăzi reținut de DNA Brașov în dosarul retrocedărilor a zeci de mii de hectare de pădure, prejudiciul estimat depășind 450 de milioane de euro. La intrarea în sediul DNA Brașov, Viorel Hrebenciuc a declarat presei că se așteaptă să fie reținut. El a susținut că nu s-a simțit trădat de colegii din Cameră, care s-au mobilizat pentru a lua act de demisia sa si a da liber, astfel,  arestării preventive.

În acest dosar, fiul său, Andrei Hrebenciuc a fost deja arestat preventiv pe 30 de zile deoarece prin firme pe care le controla, urma să se încaseze banii pe 12.000 de hectare – partea primită ca mită de către tatăl său. Alături de Andrei Hrebenciuc, inculpat pentru spălare de bani,  a fost arestat și pretinsul moștenitor al domeniilor Ghica din Bacău, Paltin Gheorghe Sturdza, ca și samsarul de terenuri, cumpărătorul  de terenuri-chilipir, Dan Bengescu.

În dosar, trei judecători sunt cercetați sub control judiciar ca și șeful Romsilva, Adam Crăciunescu .

 Față de senatorul Ilie Sârbu, DNA a început urmărirea penală, ca de altfel și față de multe alte persoane implicate în rețeaua retrocedărilor. De amintit că Hrebenciuc urma să intervină și pentru restituirea unor păduri în Suceava, revendicate de prințul Paul Lambrino și prințesa Lia, față de care s-a început, de asemenea, urmărirea penală.

"Motorul" retrocedărilor ar fi fost  deputatul PSD, Ioan Adam, pentru care procurorii DNA Brașov au cerut aviz de arestare, însă Camera Deputaților tergiversează solicitarea procurorilor anticorupție.

Ioan Adam, în calitate de avocat, a început traficul de influență la instanțe pentru a se da decizie definitivă de retrocedare a peste 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău, solicitată de Paltin Sturdza. Deoarece,  la început, instanțele refuzau retrocedarea, "moștenitorul" și-a scăzut pretențiile la circa 23.000 de hectare, însă instanța de la Tribunalul Covasna, unde avocatul Adam a găsit "înțelegere",  au retrocedat, prin hotărâre definitivă, peste 43.000 de hectare ( adică mai mult decât a cerut petentul, fapt nepermis de lege). Judecătorii implicați sunt cercetați sub control judiciar pentru luare de mită.

Pentru că Direcția Silvică Bacău a atacat decizia judecătorească pe cale extraordinară, avocatul Adam, ajuns deputat PSD, a apelat, prin samsarul de terenuri Dan Bengescu, la sprijinul colegului său de partid, deputatul PSD de Bacău, Viorel Hrebenciuc.  Deoarece nici Hrebenciuc nu a avut succes, acesta a apelat la senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta, pentru a "călca pe capul" șefului Romsilva, Adam Crăciunescu, să renunțe la acțiunile judecătorești și să-l pună în posesie pe Paltin Sturdza.

În paralel cu aceste acțiuni, Ioan Adam , de conivență cu Paltin Sturdza , au găsit cumpărători pentru păduri, ultimul fiind Dan Bengescu. Mitele urmau a fi date celor implicați în rețea printr-un circuit de firme din țară și off-shore-uri din paradisuri fiscale. În aceste acțiuni a fost atras și Andrei Hrebenciuc, lector la ASE, specialist în economie. Între firmele din țară folosite de rețea s-a aflat și REȘEDINȚA VÂRSTINICILOR, deținută de un off-shore controlat de Andrei Hrebenciuc.

​ Fragmente din referatul procurorilor DNA prin care se cere avizul arestării lui Viorel Hrebenciuc:

În cuprinsul ordonanței de începere a urmăririi penale din data de 03 februarie 2014 s-a reținut că reprezentanţii unor pretinşi moştenitori ai unor vechi familii boiereşti încercă, prin intermediul unor persoane publice, să influenţeze actul decizional al reprezentanţilor autorităţilor administrativ locale şi ai RNP – ROMSILVA, condusă de Crăciunescu Adam, pentru ca aceştia să îşi exercite atribuţiile de serviciu cu încălcarea dispoziţiilor legale, în procedura de revendicare a unor terenuri din zona de est a României.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/82bb477c69962cac3b82d25836538a5a/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Începând cu luna august 2013, deputatul Hrebenciuc Viorel  a iniţiat şi derulat acţiuni de folosire a influenţei, la nivelul reprezentanţilor autorităţilor publice locale din judeţul Bacău  şi, respectiv, Regia Naţională a Pădurilor (RNP) „ROMSILVA", ce au ca scop urgentarea procedurilor specifice de punere în posesie a numitului Sturdza Paltin-Gheorghe, cu o suprafaţă totală de circa 43 mii hectare de pădure, chiar dacă punerea în posesie în acest moment s-ar realiza cu încălcarea dispoziţiilor legale.

Miza economică deosebită asociată transferului suprafeţei respective din patrimoniul statului în proprietate privată, este reprezentată de contravaloarea terenurilor vizate, cifrată la circa 450 milioane euro (potrivit estimărilor efectuate de reprezentanţii instituţiilor silvice, care au luat în considerare vârsta şi calitatea superioară a materialului lemnos aferent). Potrivit datelor existente, pentru sprijinul oferit în exercitarea influenţei pe lângă decizionalii administraţiilor locale şi ai ROMSILVA, deputatul HREBENCIUC VIOREL ar urma să fie recompensat cu o suprafaţă de teren de circa 12.000 ha, pe care o va primi prin interpuşi.Suprafeţele de pădure vizate de demersurile demnitarului, sunt amplasate pe raza a opt localităţi din judeţul Bacău (respectiv Asău, Goioasa, Palanca, Brusturoasa, Dărmăneşti, Dofteana, Agăş şi Comăneşti), au făcut obiectul mai multor cauze civile, aflate succesiv pe rolul instanţelor de judecată din Oneşti, Bacău, Covasna şi Satu Mare, în perioada 2005 – 2013, în cadrul cărora, s-a constatat, de fiecare dată, lipsa calităţii procesuale active a lui Sturdza Paltin-Gheorghe, întrucât acesta nu are gradul de rudenie minimă (gradul IV) stipulat de cadrul normativ în vigoare, cu proprietarul iniţial al pădurii Nicolae D. Ghika. 

Pe fondul opoziţiei sistematice manifestate de către o serie de funcţionari silvici de la nivelul RNP şi al Direcţiei Silvice (DS) Bacău, care refuză să pună la dispoziţia autorităţilor publice locale terenurile silvice revendicate de cel în cauză, în cursul lunii august 2013, Bengescu Dan Costin (în calitate de mandatar al lui Sturdza Paltin-Gheorghe) i-a solicitat sprijinul lui Hrebenciuc Viorel.

Bengescu Dan Costin este administratorul SC DVB TRADING SRL Braşov, judeţul Braşov şi se află în cercul relaţional apropiat al deputatului Adam Ioan – de profesie avocat, şeful Catedrei de Drept Civil de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Transilvania" Braşov (angajat încă din anul 2010 ca reprezentant legal al lui Sturdza Paltin-Gheorghe) şi care este perceput în mediu ca o persoană cu potenţial de influenţă asupra actului de justiţie exercitat la nivelul instanţelor de judecată de pe raza judeţelor Braşov şi Covasna.

Pentru a intra în posesia terenurilor forestiere vizate, conform celor stabilite cu Hrebenciuc Viorel, Bengescu Dan Costin şi Sturdza Paltin-Gheorghe intenţionează să invoce, în relaţia cu organele administraţiei publice locale implicate, decizia civilă  (irevocabilă şi executorie) nr. 231/R/17.04.2012, prin care, pentru prima orară de la iniţierea acţiunii injustiţie, o instanţă de judecată (Tribunalul Covasna) i-a dat câştig de cauză solicitantului.

Respectiva decizie, a fost emisă în mod surprinzător, venind în contradicţie cu celelalte hotărâri ale instanţelor de judecată şi în pofida actelor depuse la dosar de către reprezentanţii DS Bacău.

Având în vedere aspectele sus-menţionate, încă din a doua jumătate a anului 2012, funcţionarii silvici de la nivelul DS Bacău au refuzat în mod sistematic să pună la dispoziţia autorităţilor publice locale terenurile silvice revendicate de Sturdza Paltin-Gheorghe, motivat de existența unor documente cu valoarea probatorie, provenind din fondurile arhivistice Creditul Financiar Rural şi Creditul Ipotecar (ambele din judeţul Bacău), spre a fi depuse la dosarul cauzei.

În acest context, în cursul lunii septembrie 2013, Hrebenciuc Viorel a intervenit pe lângă membrii comisiilor locale Dărmăneşti şi Dofteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere, astfel încât aceştia să accepte predarea directă a suprafeţelor de pădure, fără avizul Comisiei Judeţene de Fond Funciar, în conformitate cu strategia de acţiune convenită în prealabil cu Bengescu Dan Costin.

Totodată, Hrebenciuc Viorel i-a solicitat sprijinul lui Crăciunescu Adam – directorul general al RNP, în scopul exercitării de noi presiuni, în baza ascendentului pe care responsabilul silvic central îl are în virtutea funcţiei deţinute, asupra lui Ghelasă Viorel Gheorghe – directorul coordonator al DS Bacău, astfel încât reprezentanţii structurii silvice judeţene să nu mai tergiverseze punerea în posesie a lui Sturdza Paltin-Gheorghe cu terenurile vizate de către acesta din urmă.

Prin ordonanța din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmăririi penale și sub aspectul comiterii unei noi infracțiuni de instigare la abuz în serviciu, prev. de art. 47 C.pen. rap. la art. 132 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 297 alin. 1 C.pen. constând în aceea că BENGESCU DAN COSTIN, IACOB SORIN ION, HREBENCIUC VIOREL, cu sprijinul lui OLARI AUREL, efectuează demersuri pe lângă președintele Consiliului Județean Suceava, Nechifor Cătălin Ioan, pentru a-l determina să achiziționeze din bani publici moșia lui PALTIN GHEORGHE STURDZA din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusă  dintr-un teren de aproximativ 10 ha și un conac. Este de menționat că imobilele moștenite de către Paltin Gheorghe Sturdza în localitatea Salcea se află în imediata apropiere a Aeroportului Stefan cel Mare Suceava, ce este în subordinea Consiliului Județean Suceava.

Totodată, prin aceeași ordonanță s-a dispus extinderea urmăririi penale în cauză și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, prev. de art. 367 din C.pen. constând în aceea că începând cu anul 2013 și până în prezent, folosindu-se de influența politică a lui HREBENCIUC VIOREL, numiții BENGESCU DAN COSTIN, IACOB SORIN ION, ADAM IOAN, acționează în mod coordonat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de corupție sau asimilate infracțiunilor de corupție cu scopul de a facilita dobândirea în mod injust de proprietăți imobiliare (prin reconstituirea dreptului de proprietate sau prin retrocedări de imobile) de către diferite persoane (ex. Paltin Gheorghe Sturdza, Paul Lambrino etc.).  

Prin ordonanța din 14 septembrie 2014 s-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracţiunile  de  trafic de influență, prev. de art. 291 alin.1 din C.pen. rap. la art. 6 din legea nr. 78/2000, respectiv cumpărare de influență, prev. de art. 292 alin. 1 din C.pen. constând în aceea că începând cu luna noiembrie 2013 și până în prezent, numiții Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Mătășel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Jănică Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptând promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (ex. prin intermediul numitei Alina), le-au promis numiților Paul –Philippe Al României și soției sale, Lia A României, că vor interveni pe lângă funcționari din cadrul autorităților publice centrale și locale, din Călărași, Suceava, Sinaia etc, cu atribuții în domeniul retrocedărilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, în scopul urgentării unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale acestora sau în scopul îndeplinirii unor acte contrare acestor îndatoriri (ex. obținerea  urgentă și în mod ilegal a 39.885 hectare teren în Broșteni, jud. Suceava, a 50 ha + 3.165,87  de ha teren agricol la Mănăstirea, jud. Călărași și a două imobile în Sinaia etc).

Fragment din referatul cu INTERCEPTĂRI prin DNA a obținut arestarea lui Andrei Hrebenciuc

Implicarea lui Andrei Hrebenciuc în retrocedarea a 40.000 de hectare de pădure pentru prințul Paul și prințesa Lia  Interceptări:

"Astfel, 18-11-2013   HREBENCIUC  ANDREI ia legatura cu Dan Bengescu ( samsar de terenuri- nn)

DAN BENGESCU- Tu-l ştii pe PAUL ( prințul Lambrino-n.n.) , am mai vorbit noi de el.

ANDREI HREBENCIUC- Da.

DAN BENGESCU- Omul are o jenă financiară foarte puternică.

ANDREI HREBENCIUC- Da.

DAN BENGESCU- Şi e pe cale să facă o mişcare greşită, în sensul că trebuie să dea vreo 20 000 mâine, nu ştiu la ce bancă şi eu nu i-am finalizat proiectul decât… îi finalizez proiectul undeva la începutul lunii decembrie, că îi lipseau lui nişte documente. El a zis sâmbătă că se duce exact la personajul la care nu aş mai vrea eu să se ducă…

ANDREI HREBENCIUC- Da.

DAN BENGESCU- Dacă se duce la ăla, să-i dea ăla, ăla îi va da cu o singură condiţie: să-i semneze pentru cele 40 . (se face referire la cele 40.000 de ha Pădurea Broșteni).

ANDREI HREBENCIUC- Gata, am înţeles.

DAN BENGESCU- Ţi-am zis numai aşa, că am auzit acuma pe piaţă, ştii. Şi nu aş vrea, că dacă îi semnează lu' ăla pe alea 40, e păcat.

ANDREI HREBENCIUC- Ok, perfect, gata, vorbesc.

Imediat după această discuție, Andrei Hrebenciuc l-a sunat pe Viorel Hrebenciuc solicitându-i să-l ajute financiar pe Prințul Paul ( contra terenul revendicat la Broșteni)

În data de 27.11.2013, HREBENCIUC ANDREI ia legatura cu Dan Bengescu

Dan Bengescu : … Mâine mă duc pe la Oneşti, am altă etapă, cu contestările alea care le-au făcut ei.

Andrei H.: au făcut?

Dan Bengescu : – Ei tot vin cu fel de fel. prima dată a fost 17 octombrie, au cerut ceva, le-au dat un termen. La termenul următor au cerut să suspende întrucât au făcut o revizuire,  s-a mai dat acuma, noi am depus nişte documente…

ANDREI HREBENCIUC-  Vai!

În  data de  02-12-2013, între  Andrei  Hrebenciuc  și Viorel Hrebenciuc are loc următoarea discuție :

Andrei Hrebenciuc: Ai întâlnire cu Bengescu?

Andrei Hrebenciuc: OK, bine, bine. ..

Viorel Hrebenciuc: Cine te întreba?

Andrei Hrebenciuc: Bengescu ăsta.

Viorel Hrebenciuc: Dar vine şi el?

Andrei Hrebenciuc: Păi, da, aşa am înţeles.

Viorel Hrebenciuc: Dacă vine, e perfect.

Reamintim că în solicitarea de avizare a arestării preventive a deputatului Viorel Hrebenciuc, procurorii DNA precizează: "Începând cu luna noiembrie 2013 şi până în prezent, numiţii Olari Aurel, Iacob Sorin Ioan, Mătăşel Ioan, Kadas Iosif, Bengescu Dan Costin, Jenica Poenaru, Viorel Hrebenciuc, cu ajutorul altor persoane, acceptând promisiunea unor foloase materiale, direct sau indirect (exemplu: prin intermediul numitei Alina), le-au promis numiţilor Paul-Philippe al României şi soţiei sale, Lia a României, că vor interveni pe lângă funcţionari din cadrul autorităţilor publice centrale şi locale, din Călăraşi, Suceava, Sinaia etc, cu atribuţii în domeniul retrocedărilor imobiliare sau al reconstituirii dreptului de proprietate, în scopul urgentării unor acte ce intră în îndatoririle de serviciu ale acestora sau în scopul îndeplinirii unor acte contrare acestor îndatoriri (spre exemplu: obţinerea urgentă şi în mod ilegal a 39.885 hectare teren în Broşteni, județul Suceava, a 50 ha plus 3.165,87 de ha teren agricol la Mănăstirea, jud. Călăraşi, şi a două imobile în Sinaia etc)".

Cum s-au tras sforile pentru punerea în posesie în cazul Sturdza

        Potrivit procurorilor DNA Brașov,  "În ceea ce-l privește pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe – care vroia să intre în posesia a 43.000 hectare de pădure (din care 12.000 de hectare era partea familiei Hrebenciuc-nn), acesta a  cunoscut activitatea desfășurată de membrii grupului și s-a implicat direct în derularea acesteia, solicitând chiar sprijinul inculpatei Adam Anca Roxana, judecător în cadrul Tribunalului Brașov, soția inculpatului Adam Ioan ( deputat PSD, pentru care procurorii cer aviz de arestare-nn)".

Pentru a realiza scopul urmărit de grup, respectiv punerea în posesie  şi apoi valorificarea prin vânzare a pădurii, constatând că inculpatul Crăciunescu Adam (șeful ROMSILVA-n.n.)  nu a dat curs solicitării, "inculpatul Hrebenciuc Viorel discută cu inculpatul Bengescu Dan Costin, despre acţiunile pe care trebuie să le întreprindă în viitorul imediat apropiat pentru a-l determina pe Crăciunescu să execute ordinele date. În această discuţie Hrebenciuc propune ca variantă efectuarea de presiuni prin intermediul   lui Sârbu Ilie.

  VIOREL HREBENCIUC: …?… acuma să-l folosesc pe ILIE SÂRBU. Să-l calce pe cap...?…

În același context, discutând despre punerea în posesie asupra terenurilor din comuna Brusturoasa, de care era direct interesat, Hrebenciuc Viorel i-a spus lui Bengescu Dan Costin: "pot face presiuni pe ăia acolo că nu știu ce, merge în ședință peste ei".

         VIOREL HREBENCIUC: …?… sau cum?

         BENGESCU DAN: Ai înţeles? Nu-ţi  mai contestă, stai liniştit. Ne ocupăm de tot.

Viorel și Andrei Hrebenciuc,  înfundați de agenda lui Sturdza, găsită la percheziții

Din examinarea agendei aferente anului 2013, ce a fost ridicată de la domiciliul inculpatului PALTIN STURDZA GHEORGHE cu ocazia percheziției,  rezultă că, în data de 18 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza a purtat o discuție cu Bengescu Dan Costin , iar acesta din urmă s-a obligat să pună în posesie un lot în 35 de zile, "dar vrea contract pe toată suprafața" .

A doua zi, în data de 19 aprilie 2013, Paltin Gheorghe Sturdza s-a întâlnit cu Adam Ioan și Viorel Hrebenciuc la un hotel, în agenda fiind făcute următoarele notări: "MEETING HREBE LA HILTON. PROMISIUNILE PAR SERIOASE".

Despre întâlnirea din ziua următoare,  20 aprilie 2013, de la Restaurantul  din municipiul Brașov, Sturdza Paltin Gheorghe a notat: "LA ”ROMANTIC” CU ADAMII ȘI MIRELA. DISCUTAT STRATEGII. VOM FACE CONTRACTUL CU BENGESCU".

 În data de 21 aprilie 2013, la Hotel din București, Sturdza Paltin Gheorghe s-a întâlnit din nou cu Viorel Hrebenciuc ("VORBIT CU HREBE LA hotel….OK"), iar "seara, la masa acasă cu Adamii cu Mirela discutat și redactat contract Bengescu" (pagina 57 din Agenda 2013).

Înainte de expirarea termenului din 15 iunie 2013, în data de 13 iunie 2013, Paltin Georghe Sturdza a avut o întâlnire cu Viorel Hrebenciuc, Prodan Victor Adrian și Bengescu Dan Costin, notându-și în agenda (fila. 80) că "s-a căzut la o înțelegere", făcându-se astfel referire la actul adițional cu urma să se încheie în data de 01 iulie 2013.

Cum s-a stabilit recompensa pentru Hrebenciuc

În data de 24 iunie 2013, pentru a stabili modalitatea concretă în care urma să fie răsplătit Hrebenciuc Viorel pentru intervențiile sale, Paltin Gheorghe Sturdza a avut o întâlnire în Brașov cu Viorel Hrebenciuc și Andrei Hrebenciuc.La respectiva întâlnire s-a stabilit încheierea unui contract cu o societate comercială care aparent nu are vreo legătură cu familia Hrebenciuc.

La data de 01 iulie 2013, prin actul adițional autentificat alături de Bengescu Dan Costin , a dobândit calitatea de promitent cumpărător SC REȘEDINȚA VÂRSTNICILOR SRL, cu sediul în București.

La data încheierii actului adițional, SC REȘEDINȚA VÂRSTNICILOR SRL a fost reprezentată de administrator Carmen Elisabeta Drăgoi, potrivit înțelegerii avute anterior cu Bengescu Dan Costin, Andrei Hrebenciuc,  Viorel Hrebenciuc și Prodan Victor Adrian.

Andrei Hrebenciuc înfundat și de declarațiile suspecților Drăgoi, Mergeani și Prodan

 Din cercetări a rezultat că acționarul unic al SC REȘEDINȚA VÂRSTNICILOR SRL este persoană juridică cipriotă (MAJURA Ltd-nn) ,  controlată de ANDREI HREBENCIUC prin intermediul KKLAW MANAGERS LIMITED. 

Faptul că Andrei Hrebenciuc controlează fără dubiu SC REȘEDINȚA VÂRSTNICILOR  rezultă atât din declarațiile suspecților Drăgoi Carmen Elisabeta (administratorul firmei), Mergeani Nicolae și Prodan Victor Adrian (avocați),  cât și din TRUST DEED-ul încheiat în data de 30 decembrie 2011 prin care MERGEANI NICOLAE îi predă lui Andrei Hrebenciuc întregul control asupra societății MAJURA LTD ( acționar unic la SC Reședința Vârstinicilor"-nn).

După încheierea acestui act care le garanta câștigul, inculpații Hrebenciuc Andrei și Hrebenciuc Viorel au început să facă demersuri pentru atingerea scopului grupului infracțional.

Concluziile DNA Brașov

 " Având în vedere starea de fapt expusă, din care rezultă că pentru retrocedare şi punerea efectivă imediată în posesie au fost comise infracţiuni deosebit de grave, cu un grad sporit de pericol social, infracţiuni la care au cooperat un număr foarte mare de persoane, organizaţi în grup, cu roluri şi sarcini bine determinate (rezultate chiar din înscrisurile pe care le-au întocmit în încercarea de a masca activitatea infracţională desfăşurată – procuri), considerăm că luarea măsurii arestării preventive  față de inculpații  Sturdza Paltin Gheorghe și Hrebenciuc Andrei este necesară pentru buna desfăşurare  urmăririi penale în continuare, precum şi pentru a înlătura starea de pericol pentru ordinea publică, rezultată din chiar gravitatea faptelor comise, urmarea produsă sau care s-ar fi putut produce, precum şi din necesitatea de a împiedica inculpaţii să comită în continuare infracţiuni".

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă