6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialViorel Riceard Badea (PD-L), senator din partea Colegiului 1 - diaspora, dupa...

Viorel Riceard Badea (PD-L), senator din partea Colegiului 1 – diaspora, dupa redistribuire

Candidatului PD-L în colegiul 1 de Senat pentru românii din străinătate, Viorel Riceard Badea, a intrat in Parlament in urma redistribuirii voturilor. Duminica, el a primit 46% din voturile exprimate in Colegiul 1 al diasporei. Pentru Petre Roman au votat numai 23%.

PD-L  a obţinut cele mai multe voturi în fiecare dintre cele şase colegii ale diasporei (patru pentru Camera si 2 pentru Senat), dar nu a obtinut in niciun colegiu 50 la suta din voturile exprimate plus un vot. In urma redistribuirii, democrat-liberalii au asigurate in colegiile disporei trei mandate, poate si un al patrulea.

Prezenta la vot a romanilor din diaspora a fost foarte mica -numai 24.000 voturi exprimate în cele 221 de secţii organizate în străinătate.

Viorel Riceard Badea s-a nascut in 1968 şi a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucureşti. Între 1999-2000 a fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, iar din 2000 până în 2006 a fost consilier în Ministerul Afacerilor Externe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă