13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVOICULESCU: "Sunt dosare la comandă!"

VOICULESCU: “Sunt dosare la comandă!”

Dan Voiculescu , în cadrul unei mini-conferințe din fața Poliției Ilfov, a declarat sâmbătă că dosarele sale ar trebui să fie studii de caz. El acuză că sunt "dosare la comandă".

Voiculescu trebuie să se prezinte zilnic la Poliție pentru a respecta condițiile impuse de controlul judiciar, măsură decisă de DNA în noul său dosar de șantaj în care s-a pus în mișcare acțiunea penală joi, 3 iulie. Exact în acea zi, Voiculescu avea bilet de avion pentru a pleca din țară.

Fondatorul PC și al ANTENELOR  a susținut că a devenit o țintă a tuturor regimurilor politice deoarece "Nu am fost de acord niciodată  ca Antena 3 să fie la cheremul cuiva, indiferent cum se cheamă". El a invocat, de-a valma, regimurile Iliescu, Năstase, Băsescu, ca apoi să susțină că și-a făcut un dușman politic puternic din Traian Băsescu. "Norocul meu că nu mai are decât două-trei luni ( din mandat-nn)" a spus Voiculescu. El a susținut că pe 3 iulie nu voia să fugă din țară, iar procurorii DNA ar fi trebuit să știe că și-a anulat biletul de avion după ce a primit termen de judecată  la Curtea de Apel București, pe 7 iulie, în dosarul I.C.A., dosar aflat în faza pronunțării soluției definitive. În acest dosar, instanța Tribunalului București l-a condamnat la 5 ani închisoare cu executare pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Întrebat fiind de ce a cerut  strămutarea dosarului "I.C.A. " de la Curtea de Apel București, Voiculescu a spus că ar fi o presiune prea mare pe instanță, dedusă de el din declarația fostului magistrat care l-a judecat, Stan Mustață, arestat pentru corupție, care ar fi spus că nu poate da achitare în dosarul liderului PC din cauza DNA. El a afirmat că nu știe cine pune presiune pe instanță și că acest lucru rămâne să fie aflat.  Întrebat dacă se teme de o condamnare în dosarul I.C.A., Voiculescu a răspuns: "Sunt pregătit pentru orice, inclusiv pentru asta. Am intrat într-o bătălie; când intri în bătălie, trebuie să te aștepți că mai și pierzi".

Voiculescu și-a atacat foștii directori de la trustul său de presă care au dat declarații la DNA în noul dosar de șantaj

Înainte de a intra sâmbătă dimineața  în sediul Poliției Ilfov, Voiculescu a declarat că l-a cunoscut pe Nelu Iordache (unul dintre denunțătorii săi din noul său dosar) în urmă cu 20 de ani și de atunci nu l-a mai văzut. "L-am cunoscut acum 20 de ani si de atunci nu l-am mai vazut. Cum poți să șantajezi dacă nu te întâlnești cu el? Poate  prin telepatie , ca la I.C.A. Deci, nu ne-am intalnit", a susținut Voiculescu.
 
 Întrebat dacă șantajul ar fi putut fi făcut prin intermediari, Voiculescu a răspuns: "Intermediari ce înseamnă? Ce, sunt copii de  doi ani pe care îi trimit eu undeva? E vorba de Oancea, de Mihai Craiu, adică oameni serioși, pe care îi trimit eu să șantajeze? (…) Așa scrie acolo, că ei s-au dus, că ei au facut, vor să răspundă pentru ce au făcut. Cum adică, un om de 40 de ani spune că l-a trimis altul sa șantajeze? Nu prea funcționează lucrul acesta."

Fondatorul Partidului Conservator s-a referit  la noul său dosar de șantaj în care este acum cercetat. Din probele administrate în acest nou dosar rezultă că, în perioada 2007, 2008, 2011, 2012, Voiculescu, sub pretextul îmbunătăţirii şi menţinerii capitalului de imagine, a cerut unuia dintre denunţători încheierea unor contracte de publicitate care, în realitate, erau taxe de protecţie împotriva denigrării. "Ca modalitate de abordare folosită de către Voiculescu Dan, acesta le-a prezentat denunţătorilor (oameni de afaceri) faptul că este necesar să acorde o atenţie deosebită sporirii capitalului de imagine al firmelor lor prin intermediul trustului de presă Intact Media şi a subliniat că lipsa promovării în media a activităţii companiilor lor riscă să aibă efecte dezastruoase din punct de vedere financiar, respectiv, că orice eveniment referitor la activitatea firmei va fi prezentat într-un mod negativ exagerat, nu doar sub formă de ştiri, ci sub formă de dezbateri televizate, gen talk-show, pe posturile de televiziune Antena 1 sau Antena 3", mai arată DNA.

Acest nou dosar s-a constituit încă de anul trecut, atunci când unii colaboratori ai lui Dan Voiculescu, între care și Mihai Craiu, au făcut denunțuri la DNA. Urmărirea penală față de Dan Voiculescu a fost începută în urmă cu câteva zile, după ce au depus denunțuri oamenii de afaceri Nelu Iordache, Nicolae Palfi și Octavian Crețu. "E o făcătură, cred eu", a  susținut Voiculescu referindu-se la noul dosar de șantaj.

Potrivit DNA, unul dintre cei trei denunțători  ( Nelu Iordache) a plătit 900.000 euro sub formă de contracte de publicitate, după ce a fost amenințat cu o campanie de presă denigratoare.

Despre Sorin Oancea, fostul său director care și-a început cariera în 1992 la Antene și acum " și-a făcut o televiziune" ( B1 TV- nn), Voiculescu a spus  că "a venit la ANTENA  de la RATB în șlapi și cu o pungă de un leu și a plecat cu milioane". Atacul lui Voiculescu la adresa fostului său director general și partener s-ar putea datora, cel mai probabil, faptului că Sorin Oancea a dat declarații la DNA defavorabile liderului PC. Oancea a spus presei că nu a fost chemat de procurori și nu dat declarații la DNA.

Dan Voiculescu s-a prezentat, sâmbătă dimineața, la Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, conform prevederilor impuse de măsura controlului judiciar, dispusa de procurorii DNA în noul dosar în care este cercetat pentru șantaj.

Voiculescu a contestat această măsura preventivă, contestația urmând să se judece la data de 8 iulie, la Tribunalul București. 

Cu o zi înainte, pe 7 iulie, Voiculescu are un nou termen de judecată în dosarul "I.C.A. – prejudiciu de 60 de milioane de euro", aflat în recurs pe rolul Curții de Apel București. În acest dosar, la termenul de la data de 1 iulie noua instanță de judecată, formată din Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea, a dispus sechestru asigurator pe bunurile familiei Voiculescu pentru recuperarea prejudiciului.

După această măsură, Voiculescu a cerut strămutarea judecării dosarului. Cererea de strămutare trebuie judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) în termen de 30 de zile. Până la decizia ICCJ , însă, procesul poate continua la Curtea de Apel.

Dan Voiculescu mai este judecat, alături de fiica sa Camelia, de directorul general al ANTENA GROUP, Sorin Alexandrescu, de alte persoane din trust , într-un alt dosar de șantaj în care denunțul a fost formulat de Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS. În dosar a dat declarații defavorabile lui Voiculescu și fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Mitică Dragomir. Suma cerută pentru  ca trustul de presă controlat de Voiculescu să nu  facă "dezvăluiri senzaționale despre mită de 5 milioane în fotbal"  a fost de 35 de milioane de euro. Suma era camuflată sub forma unor contracte, potrivit DNA.

  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă