6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Voiculescu, audiat azi la DNA. El vrea să scape...

VIDEO: Voiculescu, audiat azi la DNA. El vrea să scape de controlul judiciar pentru a pleca în străinătate- SURSE

UPDATE.  La ieşirea din sediul DNA, Dan Voiculescu, președintele fondator al PC,  a spus că nu el a făcut plângere la Tribunalul București împotriva conducerii Curții de Apel București, în care era atacat regulamentul curții de a stabili completele de judecată, implicit a completului care judecă dosarul "ICA", format din judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea.

Cei doi magistrați urmează să se pronunțe prin decizie definitivă în dosarul "ICA-prejudiciu 60 de milioane de euro", în care Voiculescu a fost condamnat de prima instață la cinci ani închisoare.

În Ecrisul Tribunalul București este meționat numele lui Dan Voiculescu ca autor al plângerii împotriva conducerii Curții de Apel București, prin avocatul său Daniel Didiță ( dosar 24768/3/2014), ceea ce poate înseamna că fondatorul ANTENELOR a mințit.

La rubrica "pârât" figurează conducerea Curții de Apel București, iar obiectul dosarului este "suspendare executare act administrativ hot. nr. 187/26.06.2014", adică hotărârea Curții de constituirea a completelor de judecată.

—–

UPDATE: Voiculescu s-a prezentat la DNA, unde va fi audiat la cerere. Inculpatul vrea să scape de controlul judiciar pentru a pleca în străinătate, spun sursele României Libere. Măsura restrictivă a fost instituită în ultimul dosar de șantaj, aflat în instrumentarea DNA.

În acest dosar, Dan Voiculescu a fost pus sub învinuire pentru șantajarea a trei oameni de afaceri – Nicolae Pamfil, Octavian Crețu, Nelu Iordache -, cărora le-ar fi cerut bani, amenânțându-i cu declanșarea unor campanii de discreditare prin trustul media INTACT.  DNA, în ordonanța de începere a urmăririi penale, susține, spre exemplu, faptul că  trustul lui Voiculescu ar fi dus o campanie de denigrare a omului de afaceri Octavian Crețu, care a încetat după încheierea a cinci contracte de publicitate în valoare de 900.000 de euro. Procurorii susțin că faptele lui Voiculescu sunt similare unei "taxe de protecție contra denigrării în presă".

E greu de crezut că DNA  va renunța la măsura interdicției de a părăsi localitatea și țara chiar înainte cu câteva zile de pronunțarea definitivă a sentinței definitive în dosarul "Privatizarea ICA- prejudiciu 60 de milioane de euro", dosar in care Voiculescu a fost condamnat de prima instanță la 5 ani închisoare.

La intrarea în DNA, Voiculescu nu a făcut declarații.

—-

Dan Voiculescu, judecat în două dosare penale – "Privatizarea ICA, prejudiciu 60 de milioane de euro" și "Șantajarea RCS&RDS pentru contract de 35 de milioane de euro" – nu mai vrea să fie sub control judiciar și să meargă de două ori pe săptămână la Poliție. El a cerut DNA să fie audiat, azi la ora 9.00, pentru a scăpa de controlul judiciar și pentru a putea pleca în străinătate, spun surse din anturajul fostului om de afaceri, acum pensionar.

La data de 4 august este posibil ca instanța Curții de Apel București să rămână în pronunțarea sentinței definitive în dosarul "ICA" în care Voiculescu a fost condamnat la 5 ani pușcărie de către instanța Tribunalului București.

Dan Voiculescu este sub control judiciar într-un al treilea  dosar penal în care este acuzat de șantajarea a trei oameni de afaceri. 

 

Dosarul "Privatizarea ICA – prejudiciu 60 de milioane de euro" se află în faza finală, de pronunțare definitivă a sentinței, la Curtea de Apel București. În această cauză penală Voiculescu a fost condamnat la 5 ani închisoare pentru spălare de bani de instanța Tribunalului București. La Curtea de Apel, procurorul DNA  cerut 12 ani de pușcărie.

Tot în acest dosar, Voiculescu a dat în judecată conducerea Curții de Apel București atât pentru a scăpa de completul de judecată, format din magistrații Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, cât și pentru preconstituire de  probe cu scopul de a scăpa de pușcărie în eventualitatea condamnării definitive, spun specialiștii.

Dacă  va câștiga procesul împotriva conducerii Curții de Apel București, Voiculescu poate apela la calea extraordinară de atac a cerererii de revizuire ceea ce înseamnă desființarea condamnării pe motiv că nu a fost legal constituit completul care l-a condamnat. Prescripția în acest dosar intervine in luna decembrie, anul acesta.

Pentru a tergiversa judecarea procesului, care durează de șase ani, Voiculescu și-a dat de două ori demisia din parlament pentru a muta dosarele de la instanța supremă la tribunal și viceversa. De asemenea, a "beneficiat" de schimbarea completului care a început judecarea apelului. Mai precis unul dintre judecători – Stan Mustață – a fost arestat pentru corupție. Din interceptări rezulta că vroia să scape de dosarul Voiculescu. Cel de-al doilea judecător, Florică Duță, s-a pensionat după ce a acuzat că noul său coleg de instanță nu ar fi fost ales legal, deși se respectase regulamentul curții.

Noul complet, format din judecătorii Camelia Bogdan și Alexandru Mihalcea, a fost contestat de către Dan Voiculescu. Mai mult, componența completului a fost și unul dintre motivele pentru care Dan Voiculescu a cerut strămutarea dosarului de la Curtea de Apel București, însă Înalta Curte de Casație și Justiție a respins solicitarea, consfințind, astfel, legalitatea desemnării completului de judecată.

Cel de-al doilea dosar – " Șantajarea RCS&RDS pentru contract de 35 de milioane de euro" – se află în faza de început a judecării. 

În cel de-al treilea dosar penal – "Șantajarea a trei oameni de afaceri" -, în care Voiculescu a fost pus sub control judiciar,  ancheta DNA  nu este finalizată.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/b3830385dad459da8b3d1ef5af4fdedc/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă