9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialVoiculescu își va petrece cei 10 ani de închisoare la Penitenciarul Rahova

Voiculescu își va petrece cei 10 ani de închisoare la Penitenciarul Rahova

Dan Voiculescu își va ispăși pedeapsa de 10 ani de închisoare primită în dosarul privatizării ilegale a ICA, la Penitenciarul Rahova, anunță B1TV. Comisia din Penitenciarul Rahova a decis, marți, ca Dan voiculescu să își execute pedeapsa de zece ani de închisoare cu executare tot la acest penitenciar, aici fiind închis și pentru cele 21 de zile de carantină.

Dan Voiculescu spunea, în ziua în care s-a dat sentința, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât.

Citește și: VIDEO. UPDATE. Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pentru spălare de bani. Sentința este definitivă. Imobilul Grivco și sediul Antenelor, confiscate

”Eu am noroc, Până la 34 de ani am stat într-o casă unde aveam toaleta în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era, prin zăpadă, să te duci la toaletă în curte. Nu cred că la penitenciar condițiile sunt mai grele. Pentru că am înţeles că oricum toaleta e înuntru, nu e afară. Orcium am înţeles că suntem 2 – 3 camarazi, nu mai mulţi, adică nu suntem aşa un regiment. Condiţiile în sine nu sunt de natură să mă sperie. De-aia am spus mereu că nu sunt speriat”, a spus Voiculescu. 

Citește și: Dan Voiculescu: Nu am făcut eu plângere la TB. Nu mi-e frică de închisoare

Luni, comisia a stabilit Dan Voiculescu își va ispăși pedeapsa în regim închis.  Conform legii, regimul închis este al doilea, ca severitate, după cel de maximă siguranţă.

Citește și: Voiculescu își va executa pedeapsa în regim închis

Persoanele condamnate la închisoare care își execută pedeapsa în regim închis stau la comun și pot presta muncă în interiorul penitenciarului, însă mereu sub pază și protecție în condițiile stabilite în regulamentul penitenciarului. De asemenea, aceasta pot presta muncă și în afara penitenciarului, însă doar cu aprobarea directorului și sub pază și protecție continuă. 

Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA pentru spălare de bani.Prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 60 de milioane de euro. 

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său. De asemenea, fondatorului PC i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Cele mai citite

De ce nu se creează efectul de campanie electorală?

Campania electorală s-a declanșat neoficial în România. Criza desemnării candidatului comun al coaliției PSD-PNL are efecte profunde. În această perioadă, se fac calibrări de...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă