13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialWilliam Brînză, sub CONTROL JUDICIAR. Ce a spus fostul deputat la ieşirea...

William Brînză, sub CONTROL JUDICIAR. Ce a spus fostul deputat la ieşirea de la DIICOT

UPDATE 17:00  William Brînză a declarat, la ieşirea de la audierile de la DIICOT, că poate profesa în continuare profesia de avocat deoarece măsura controlului judiciar nu interzice asemea lucruri. De asemenea, fostul deputat a mai spus că în dosarul în care este cercetat nu se menţionează că ar fi vorba despre o firmă fantomă.

UPDATE 16:19  Procurorii DIICOT au decis să-l cerceteze sub control judiciar pe fostul deputat PDL pentru Diaspora, William Brînză.

UPDATE  William Brînză este suspectat de procurorii DIICOT de evaziune fiscală, fals, uz de fals, spălare de bani şi complicitate la constituire de grup infracţional organizat. Prejudiciul adus statului este de un milion de euro.

***

William Brînză, fost deputat PDL pentru Diasporă şi fost candidat la Preşedinţie, a fost dus cu mandat la DIICOT, joi, pentru a fi audiat într-un dosar în care este suspectat de evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, potrivit unor surse judiciare.

William Brînză este suspectat în dosarul în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene. În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi pentru încercarea de accesare ilegală de fonduri europene. Prejudiciul în acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei. În urma percheziţiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o sută de persoane, printre care şi mama lui William Brînză.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că acum în acest dosar cercetările îi vizează şi pe fratele acestuia, Daniel Brînză, care în calitate de administratori a două societăţi – SC Willis Finance SRL şi Alrod Consult SRL – ar fi înregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infracţională, privind achiziţii de consultanţă. Ulterior, banii viraţi în baza facturilor false ar fi fost retraşi din bancă, iar în acest mod s-ar fi produs un prejudiciu de patru milioane de lei. Ancheta o vizează şi pe mama lui William Brînză, Steliana Brînză.

William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL. De altfel, el a fost și preşedinte al PDL Diaspora. William Brînză a candidat și la alegerile prezidenţiale din 2014, din partea Partidului Ecologist Român.

 

 

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă