10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialX-Press: Imunitate şi nesimţire. Parlamentarii au blocat ancheta lui Oprea şi mii...

X-Press: Imunitate şi nesimţire. Parlamentarii au blocat ancheta lui Oprea şi mii de oameni au ieşit în stradă revolaţi

În parlament s-a întâmplat ceva oribil. În loc să permită justiţiei anchetarea unei fapte foarte grave, parlamentul a făcut scut pentru dl.Oprea cum a făcut scut pentru mulţi alţii, a spus deputatul independent Cristian Preda, invitat al directorului editorial al României Libere, Sabin Orcan, duminică seară, la emisiunea X-Press de la B1 TV.

Nu numai că se întâmplă o grozăvie în parlament – protejarea unui ales ca să nu dea faţă cu justiţia – dar ne mai şi strică zilele unii dintre membrii majorităţii, debitând enormităţi, cum e afirmaţia lui Sebastian Ghiţă că manifestanţii anti-Oprea ar fi sorosişti.

Deputatul Theodor Paleologu, invitat la aceeaşi emisiune, a precizat că este independent, dar de fapt exclus din PNL „nefinalizat”. Referitor la scandalul Oprea, el a precizat că în jurul parlamentului există un zid format din cele 200.000 de semnături pentru fiecare partid şi 20.000 pentru independenţi, care protejează clasa politică. PNL e de fapt în coaliţie cu PSD, pentru că sprijină această lege electorală. Majoritatea semnăturilor, 80%, sunt completate în sedii, cu ajutorul bazelor de date. Sunt aşadar false, spune deputatul Theodor Paleologu.

Degeaba se doreşte o reformare a partidelor, pentru că asta ar însemna că trebuie să permiţi competiţie. Eu am reuşit să strâng mai puţin de 1.000 de semnături, spune Theodor Paleologu, acum două săptămâni am cerut 9 aprobări pentru corturi, puţine că nu am mijloace, dar nu mi s-au aprobat şi aceasta e clar voinţa primarului general. ALDE are corturi în Bucureşti, iar PSD nu are nevoie de corturi, pentru că deţine multe baze de date, a mai spus parlamentarul.

Acum un an, dl.Oprea şi-a dat demisia când s-a întâmplat accidentul mortal, dar acum a cerut parlamentarilor să-l apere. În parlamentul european, atunci când sunt astfel de cazuri, chiar cei vizaţi cer să li se ridice imunitatea pentru ca judecătorii să poată demonstra că nu sunt vinovaţi, a declarat Cristian Preda.

Iniţiativa România, o platformă independentă a depus plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă pentru ameninţare şi incitare la ură, pe motiv că a anunţat o contra-manifestaţie împotriva oamenilor care au manifestat anti-Oprea, a precizat Sabin Orcan.

E dreptul lor să facă o manifestaţie, dar una pentru o asemenea cauză este contraproductivă, spune Paleologu. „Dar să o facă pentru a vedea lumea pentru ce militează.”

 

 

Cele mai citite

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă