11.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialZeci de evazioniști, prinși de poliție săptămâna trecută

Zeci de evazioniști, prinși de poliție săptămâna trecută

216 infracţiuni economice au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor. De comiterea acestor fapte sunt bănuite 193 de persoane, dintre care 14 au fost reţinute.

Astfel, poliţiştii au constatat, în ultima săptămână, 102 infracţiuni de evaziune fiscală, 6 de fals în înscrisuri sub semnătură privată, 36 de fapte de înşelăciune, o faptă de fals intelectual şi 7 de uz de fals.

De asemenea, poliţiştii cercetează 2 infracţiuni de delapidare, 17 fapte la Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 3 infracţiuni la Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 2 infracţiuni de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse şi 6 fapte de contrabandă.

Au mai fost depistate alte 6 infracţiuni de spălare a banilor, 7 fapte privind uzul de fals, 6 fapte de complicitate la evaziune fiscală, 2 infracţiuni la legea privind drepturile de autor, precum şi câte o faptă la legea cecului, fals privind identitatea, instigare la fals privind înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la spălarea banilor.

În perioada menționată, polițiștii au constatat 8 infracțiuni de corupție, respectiv 3 infracțiuni de luare de mită, 2 infracțiuni prevăzute de Legea nr. 78/2000, 1 infracțiune de trafic de influență, 1 de dare de mită și 1 conflict de interese. 

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă