10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de kilograme de droguri din Africa, confiscate de poliție în Ilfov

Zeci de kilograme de droguri din Africa, confiscate de poliție în Ilfov

Peste 75 de kilograme de droguri de risc au fost confiscate, luni de poliţiştii DCCO şi procurorii DIICOT Este vorba despre khat un drog de mare risc originar din Africa, descoperit în premieră pe teritoriul României, informează Poliţia Română.

Drogurile capturate valorează pe piaţa neagră aproximativ 90.000 de lire sterline.

"La data de 29 septembrie a.c., poliţiştii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au efectuat o captură de 75,65 de kilograme de khat, drog de mare risc ce conţine cathinonă. Stupefiantele erau disimulate în 104 colete cu greutatea totală de aproximativ 500 kilograme de bame, importate din Kenia, de o societate comercială din Bucureşti", se arată într-un comunicat de Poliţia Română.

Potrivit DIICOT, bamele respective erau importate din Kenia de societatea ABC Vegetal Import-Export SRL, administrată de Andrei Luchian, care a fost ajutat la transportul stupefiantelor de un prieten, Ionuţ Ciobanu.

Cei doi au fost reţinuţi şi prezentaţi, marţi, Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare. Magistraţii au decis arestarea pentru 30 de zile a lui Andrei Luchian, în timp ce Ionuţ Ciobanu urmează să fie cercetat sub control judiciar.

Potrivit poliţiştilor, efectele consumului acestei plante sunt similare cu cele ale consumului de ecstasy. Khat este consumat în special în Europa de Vest de către comunităţile de cetăţeni africani.

Cele mai citite

Ciolacu apare alături de candidata Gabriela Firea și o laudă că “știe administrație”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, o laudă pe Gabriela Firea, care a devenit, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei. "Decizia...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă