9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Zeci de migranţi sirieni ascunşi într-un TIR încărcat cu poliester

VIDEO+FOTO. Zeci de migranţi sirieni ascunşi într-un TIR încărcat cu poliester

41 de migranţi din Siria, au fost descoperiâi de poliiștii de frontieră de la Giurgiu într-un tir condus de un cetăţean turc, care transporta role de poliester din Turcia către Cehia.

”În data de 13.11.2014, ora 04.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes, cetăţeanul turc Adem E., în vârstă de 42 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester, din Turcia pentru o firmă din Cehia”, informează IGPF.

 

În baza unei analize de risc, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat că sigiliul aplicat era tăiat şi relipit. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, au fost descoperite ascunse printre marfa transportată, 41 de persoane, 40 bărbaţi şi o femeie, cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 13 şi 43 de ani.

La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au plecat în urmă cu câteva luni din ţara de origine şi au ajuns în Turcia, unde cu ajutorul unui cetăţean turc au fost urcaţi în camion fără ca şoferul să observe. Aceştia aveau ca destinaţie finală Cehia, unde urmau să plătească unui facilitator din Cehia suma de 10.500 de euro de persoană.

Conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul şi cetăţenii sirieni au fost predaţi poliţiei de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă