20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialZeci de mii de oameni fără curent, în Bacău

Zeci de mii de oameni fără curent, în Bacău

Zeci de mii de persoane din 26 de localităţi ale judeţul Bacău au rămas fără curent electric din cauza problemelor create în reţele de viscol şi zăpadă. 12 echipaje de intervenţie ale E.ON se află în teren pentru remedierea defecţiunilor.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, citați de Mediafax, peste 7.900 de familii din judeţ au rămas fără curent electric în cursul nopţii de duminică spre luni, după ce rafalele de vânt au afectat reţelele de transport şi distribuţie a energiei electrice.

Astfel, 26 de localităţi din comunele Stănişeşti, Motoşeni, Glăvăneşti, Răchitoasa, Coloneşti, Helegiu, Livezi şi Bârsăneşti sunt fără energie electrică, la fel ca şi trei cartiere din oraşele Bacău, Oneşti şi Târgu Ocna.

"Un număr de 12 echipaje ale E.ON lucrează pentru remedierea defecţiunilor şi realimentarea respectivelor localităţi cu energie electrică. Deocamdată, din cauza condiţiilor meteo din teren, reprezentanţii E.ON nu ne-au putut comunicat în cât timp vor fi rezolvate problemele din judeţ”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

La ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Bacău nu existau drumuri judeţene sau naţionale blocate, fiind îngreunată circulaţia pe două drumuri judeţene secundare.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă