10 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialZeci de persoane transmit condoleanțe pentru moartea reginei Ana

Zeci de persoane transmit condoleanțe pentru moartea reginei Ana

UPDATE 15.43: Ambasadorul Coreii de Sud, Kim Eun Joong și designerul Alexandru Ciucu, furnizor al Casei Regale, au semnat miercuri la Palatul Elisabeta în Cartea de condoleanțe deschisă în memoria Reginei Ana, potrivit Agerpres.

„Am venit și așa cred că ar trebui să facă oricine pentru care contează istoria înainte de toate și monarhia. Voi merge la Peleș. Mi-am făcut un program. O să vin și în București când va fi adusă aici. E un moment trist pentru țară, vorbind istoric și emoțional”, a afirmat Ciucu.

El consideră că prin moartea reginei „se pierde un simbol al puterii de sacrificiu”. „Regele Mihai și Regina Ana simbolizează pentru mine înainte de toate spiritul de sacrificiu, spiritul puterii, constanței de a rămâne pe calea pe care ți-a hărăzit-o Dumnezeu la un moment dat”, a adăugat Ciucu.

 

———-

Zeci de persoane au semnat în cartea de condoleanțe de la Castelul Peleș. Totodată, Familia Regală a deschis cărți de condoleanțe și în Capitală, la Palatul Regal și la Palatul Elisabeta, astfel că persoanele care doresc să transmită un ultim gând reginei Ana, o pot face timp de 40 de zile, informează Digi24.

Totodată, la Castelul Peleș au început pregătirile pentru amenajarea holului de onoare, unde va fi depus sicriul reginei. Marțea viitoare, cortegiul funerar va ajunge la Peleș și va rămâne acolo până miercuri seara. Miercuri își vor prezenta condoleanţele şi oficialităţile române.

Citește și: VIDEO. Portret. Ana, Regina-Soldat a României: Știam să demontez și să montez la loc o mașină

În București, cortegiul funerar va ajunge miercuri seara. Joi şi vineri, cei care vor dori să depună flori şi şi să se închine la catafalcul Reginei Ana o vor putea face în sala tronului de la Palatul Regal. Conform protocolului, cartea de condoleanţe a fost aşezată deja la intrarea în Sala Tronului, sub portretul regelui Carol I.

Sâmbătă, sicriul Reginei Ana va fi așezat în Piața Palatului Regal. Cortegiul funerar va porni apoi spre Curtea de Argeş, unde, sâmbătă după-amiază va avea loc slujba de înmormântare.

Citește și:  Ziua în care va fi înmormântată regina Ana ar putea fi declarată zi de doliu național

Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia. 

Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.  Familia Regală anunţă mare doliu pentru primele 7 zile de la înmormântare şi doliu timp de 40 de zile.

Citește și: VIDEO: Decesul Reginei Ana. Slujbă de înmormântare ortodoxă, la Curtea de Argeș și ceremonie catolică, la București. Programul funeraliilor

 

Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă