7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialZilele libere din 2 şi 3 mai vor fi RECUPERATE în aprilie

Zilele libere din 2 şi 3 mai vor fi RECUPERATE în aprilie

Zilele libere din 2 şi 3 mai vor fi recuperate sâmbăta, pe 13 aprilie şi 20 aprilie, sau prin prelungirea timpului de lucru, până la 30 aprilie 2013, conform hotărârii de guvern, relatează Mediafax.

“Pentru zilele stabilite ca libere, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în zilele de 13 aprilie 2013, respectiv 20 aprilie 2013, sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la 30 aprilie 2013, potrivit planificărilor stabilite. Prestarea muncii nu conferă acordarea de timp liber corespunzător”, este decizia Guvernului.

Zilele de 2 şi 3 mai nu vor fi însă libere şi pentru magistraţi şi alte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu cu termen în acele zile şi nici “participanţilor” în aceste procese, se arată în actul normativ.

De zile libere nu vor beneficia nici angajaţii Trezoreriei.

Săptămâna trecută, Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere pentru salariaţii din sectorul public.

Prevederea este valabilă şi pentru angajaţii din sectorul privat, în măsura în care patronatele stabilesc astfel.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a cerut Guvernului să declare 2 şi 3 mai drept zile libere, pentru ca ziua liberă 1 Mai să fie legată de Sărbătoarea de Paşte, din 5 mai.

Vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Dragoş Răducan, a declarat însă, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că zilele libere acordate de stat pe 2 şi 3 mai nu îi vor determina pe români să stea în staţiunile din ţară 5-6 zile, astfel că nu se va înregistra nicio creştere a turismului intern.

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă