14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialZiua controlor de trafic, noaptea traficant de droguri

Ziua controlor de trafic, noaptea traficant de droguri

Octavian Manafu, controlor de trafic la Romatsa Constanța și fiul al fostului director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu, Ionel Manafu, a fost arestat preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Alături de acesta mai sunt cercetate trei persoane, Dumitrescu Stelea, Vîrlan Cristian Dumitru şi Matei Robert, cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani.

Primii doi sunt și ei în arest, în timp ce al treilea este cercetat în stare de arest la domiciliu. Tinerii au ajuns după gratii după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au desfăşurat mai multe activităţi în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de risc şi de mare risc.

Procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de cei patru, iar Tribunalul Constanţa a luat, la sfârșitul anului trecut, măsura arestării preventive pentru 30 de zile. „În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii în perioada 2012–2014, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au comercializat pe raza judeţului Constanţa, preponderent în cluburi, diferite cantităţi de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (ecstasy). De asemenea, cu privire la doi dintre inculpaţi există suspiciunea că şi-au pus locuinţele la dispoziţie pentru consumul de droguri. Cu ocazia percheziţiilor efectuate în cauză au fost găsite şi ridicate diferite cantităţi de droguri, precum şi dispozitive pentru mărunţirea şi cântărirea drogurilor“, au precizat procurorii DIICOT.

Ionel Manafu, tatăl inculpatului, a fost director al Aeroportului Mihail Kogălniceanu (2010–2012), dar și al Direcției Apelor Dobrogea Litoral (2005–2007). A fost membru PDL timp de 15 ani, dar în perioda în care a deținut funcția de director al aeroportului a migrat la PNL, pentru a-și menține scaunul. A fost și consilier județean și a candidat și pentru un post de parlamentar.   

DREPT LA REPLICĂ

Ocatvian Manafu nu este angajat al Romatsa

Ca urmare a apariţiei la data de 04.01.2015, în publicaţia dumneavoastră, a articolului cu titlul: „Ziua controlor de trafic, noaptea traficant de droguri”, precizăm că dl. Octavian Manafu, pe care l-aţi prezentat în acest articol ca fiind angajat al ROMATSA, nu ocupă niciun post în cadrul regiei.

Cele mai citite

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă