8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO. Ziua Drapelului, în Capitală: Steagul românesc, înălțat în Piața Tricolorului

FOTO. Ziua Drapelului, în Capitală: Steagul românesc, înălțat în Piața Tricolorului

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a arătat, duminică, că ''Tricolorul ne reaminteşte de momente memorabile ale devenirii statului român, care stau mărturie a iubirii de neam, a dorinţei de unitate şi libertate, a onoarei şi gloriei poporului nostru”.

”Astăzi, Drapelul reprezintă o Românie modernă, stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, partener de încredere al SUA şi membru cu drepturi depline al Alianţei Nord-Atlantice şi al Uniunii Europene. Se cuvine să iubim şi să respectăm tot ceea ce reprezintă Drapelul României şi să transmitem şi generaţiilor viitoare aceste nobile sentimente, educându-le în spiritul dragostei faţă de valorile româneşti înscrise, încă din 1848, pe faldurile sale: libertate, dreptate şi frăţie. ”, a mai transmis președintele. 

—–

Ziua Drapelului a fost marcată, duminică, printr-o ceremonie în Piața Tricolorului. 

Drapelul a fost adus în piaţă de militarii Brigăzii 30 Gardă, binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) amintește și semnificația culorilor de pe steagul românesc: 

– Roşu – sângele înaintaşilor noştri care a botezat pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

– Galben – exprimă bogăţia şi grandoarea ţării, prestigiu, virtute.

– Albastru – seninul cerului care ne binecuvântează ţara, seninul cugetului şi gândirii neamului românesc, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul sfânt al patriei.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie. 

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă